ANKARA(AA) - Beypazarı Halk Eğitim Merkezi atölyelerinde, bazı el sanatları yaşatılmaya çalışılıyor.

Usta öğreticisi ve gümüş işleme ustası Hüseyin Eken, yaptığı açıklamada, uzun süredir Halk Eğitim Merkezi atölyesinde, gümüş işleme ustası olarak çalıştığını söyledi.

El sanatlarının Beypazarı ilçesine ahilik geleneğiyle kazandırıldığını anlatan Eken, gümüş işlemeciliğinde, çeşitli takı ve süs ürünleri yaptıklarını ifade etti.

Eken, şunları kaydetti:

"Yaptığımız ürünler Halk Eğitim Merkezinin satış salonunda teşhir edilerek satışa sunuluyor. İsteyen beğendiği ürünlerden, broşlardan sipariş verebiliyor. Ayrıca vatandaşın isteğine göre tasarlayıp kendilerine gönderiyoruz. Yaptığımız tüm modellerin örneklerini kendi kafamda tasarlayıp ortaya koyuyorum. Telkari sanatıyla işlenen ürünlerin yapımı sabır gerektiren bir çalışma. Tel, ne kadar ince olursa ürünün zarafeti de o kadar artıyor."

Gümüş işlemeciliğinin ilçede yaygın olarak yapıldığını dile getiren Eken, "Ben 35 senedir bu işi yapıyorum. El sanatları son yıllarda bitti gibi bir şey. Şimdi gençler el sanatlarına ilgi göstermiyor. Biz bunu yaşatmaya çalışırken, mesleğimizi de sürdürüyoruz" diye konuştu.