Karaman’ın tanınmış simalarından siyasetçi ve yazar Osman Nuri Koçak, eserlerine bir yenisini daha ekledi.

Koçak, “Bildiklerimizin Tutsağıyız” isimli kitabı hakkında şunları söyledi;

“Ülkesini, insanını, tarihini bir bütün olarak sevmeyi öğrenememiş, ucuz mahalli aidiyetler içine hapsolmuş, Kuran'ı bilmeyen, Peygamberimizin üstün niteliklerini tanımayan, Fatih'in devlet anlayışından, Atatürk'ün, "Büyük Türkiye ve Sömürüsüz Dünya” özlemlerinden habersiz insanların cenneti haline geldik.

Necip Fazıl'ın "Sakarya Türküsü’nü” Nazım Hikmet'in ''Kuvay-ı Milliye’sini” yüreğinin bütün coşkusuyla, hançeresinin bütün hüneriyle okuyarak ve nasiplenerek büyüyememiş o kadar çok insan aramızda dolaşıyor ki.

Fuzüli’yi sözlükteki "gereksiz”, Nefi'yi, Nabi’yi başka dünyalı zanneden, Yunus'u, Karacaoğlan’ı, Dadaloğlu’nu, Veysel’i hercai çalgıcılar olarak gören o kadar çok insanla koyun koyunayız ki.

Yaşar Kemal’i, Cemil Meriç'i, Orhan Veli'yi, Bedri Rahmi’yi, Nureddin Topçu’yu, Zülfi Livaneli'yi, Halide Edip'i, Yakup Kadri'yi, Goethe'yi, Dostoyevski’yi, Tolstoy'u, Ali Serati’yi, Muhammed İkbal'i tanımayan ve büyük bir özür duygusu ile adını saymaktan onur duyacağın yüzlerce sanat ve edebiyat insanından damla nasiplenmemiş milyonlar var aramızda.”