Bilecik Belediyesi tarafından düzenlenen ve gala gecesiyle kapılarını açan Bilecik 9. Ulusal Tiyatro Festivalinde "Kristal Çınar Onur Ödülleri" sahiplerini buldu.

Bilecik Belediyesi Şeyh Edebali Kültür ve Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilen programa, Vali Ahmet Hamdi Nayir, Belediye Başkanı Selim Yağcı, 2’inci Jandarma Eğitim Tugay ve Garnizon Tuğgeneral Halis Zafer Koç, İl Jandarma Komutanı Albay Alper Sır, Cumhuriyet Başsavcısı Kamil Yaşar, Ağır Ceza Reisi Halil İbrahim Aktepe, AK Parti İl Başkanı Ramazan Kurtulmuş, belediye meclis üyeleri, kurum müdürleri ve vatandaşlar katıldı.

Bilecik Belediyesi Şeyh Edebali Kültür ve Kongre Merkezi’nde düzenlenen tören, Bilecik Belediyesi tarafından hazırlanan ’’Bilecik İçin Söyle’’ türküsünün seslendirilmesiyle başladı. Belediye Başkanı Selim Yağcı, yaptığı konuşmada, her yıl heyecanlarının, gururlarının ve geleceğe yönelik umutlarının daha fazla arttığını, 2004 yılında göreve geldiklerinde kendilerine bir hedef koyduklarını, hedefe bir adım yaklaştıklarında daha fazla heyecanlandıklarını söyledi. Bilecik’te 2004 yılında tiyatro serüvenine başladıklarında salonu dolduracak seyirci bulamadıklarını, devam ettiklerini ve sonunda tiyatroya ilginin artmasıyla seyirciyi alabilecek salon bulamadıkları ifade eden Yağcı, şöyle konuştu:

FESTİVALİMİZDE HER ŞEY YERİNE OTURDU

"Gerçekten 2004 yılında şehrimizin birçok noktada eksiği varken, sıkıntıları varken ve bizler bir taraftan bu eksiklik ve sıkıntıları giderme noktasında uğraş verirken aynı zamanda şehrimize dinanizm ve enerji katacak ve şehir insanımızı geleceğe daha iyi hazırlayacak bir etkinliğe de imza atmaya çalıştık. Çünkü kurumsal yapılar böyle gerçekleşiyor. Arkadaşlarımızla kapsamlı bir istişare yaptık ve sanatların anası olan tiyatro üzerinde bir çalışmayı ortaya koymak için ilk adımımızı attık. Tiyatro insanların eğitiminde ve iletişiminde büyük bir rol oynuyor. Bu kararımızı verdiğimiz zamanlar, salonlarımız boş kaldı. Zaman geçti ve bu ulusal tiyatronun ikincisi, üçüncüsü, dördüncüsü ve beşincisi derken, baktık ki salonlarımız, insanlarımızla dolup taşıyor ve yer bulamıyoruz. Bugün 9.’sunu gerçekleştirdiğimiz tiyatro festivali için çok şükür yerimiz de var ve sanatçılarımız da var, tiyatro severlerimiz de var. Bu anlamda her şey yerine oturdu ve Bilecik 9. Ulusal Tiyatro Festivalimizi hepimizin elbirliğindeki çalışma ve gayretleriyle en güzel şekilde gerçekleştiriyoruz.

’’ULUSLARARASI BOYUTTA GERÇEKLEŞTİRECEĞİMİZ FESTİVAL İLE ŞEHRİMİZİN EN İYİ ŞEKİLDE TANITACAĞIZ’’

Bilecik’te gerçekleştirilen tiyatro festivalini önümüzdeki yıllarda uluslararası boyuta taşıyarak, şehrimizi daha iyi tanıtacaklarını dile getiren Başkan Selim Yağcı, sözlerini şöyle tamamladı:

’’İnşallah bir sözümüz var. 10.’sunu uluslararası bir düzeye adım atacak bir şekilde hazırlıyoruz ve 10’sunu şehrimizi daha iyi tanıtacak ve daha geniş kapsamlı bir ekiple karşınıza çıkmak istiyorum. Tabi ki böyle güzel ve büyük çalışmalar büyük bir emek ve gayretle gerçekleştiriliyor. Bu çalışmaların organizasyonu bile aylar alabiliyor. Birçok kardeşimizin emeği, gayreti ve alın teriyle hazırlanıyor. Ben bu anlamda tiyatro festivalimize katkısı olan tüm kardeşlerime, sanatçı dostlarıma ve ekibime çok teşekkür ediyorum. Ayrıca bu organizasyona katılarak, değer veren siz protokol üyeleri, hemşehrilerimiz ve basın mensuplarına çok teşekkür ediyorum.’’

Konuşmanın ardından Ömür Gedik’in anlatımıyla sinema sanatçısı Wilma Elles, Vahit Ulus, Sezgi Gülpınar, Soner Enmutlu, Alper Kepez’in rol aldığı 20 dakikalık ’Şeyh Edebali’nin Osman Gazi’ye öğüdü" canlandırıldı. Kristal Çınar Onur Ödüllerinin sahiplerini bulduğu gecede, Necla Uygur adına oğlu Süheyl Uygur’a, Serpil Temur adına Nedim Saban’a, Hakan Altıner’e ve Yalçın Menteş’e ödülleri verildi.

2013 yılında geçirdiği hastalık sonucu ayağı kesilen Menteş, ödülünü almak için tekerlekli sandalyeyle sahneye çıktı. Sahneye çıkarken gözyaşlarını tutamayan Menteş seyircileri, anlattığı bir anısıyla güldürdü.

Ardından protokol üyeleri ve tiyatro sanatçıları, "9. Ulusal Bilecik Tiyatro Festivali" pastasını keserek, fotoğraf çektirdi.