KONYA (AA) - Selçuk Üniversitesi (SÜ) Sanat ve Tasarım Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Hatice Harmankaya tarafından hazırlanan "Birimden Biçime Ritmik Formlar" adlı kişisel moda tasarımı sergisinin açılışı yapıldı.

Harmankaya, yaptığı açıklamada, serginin amacının origami (katlama) tekniğinin kumaşlara ve moda alanına aktarımını sağlamak olduğunu söyledi.

Daha çok hareket ve ritm kazandırmak için kumaşları katlayarak 3 boyut verdiğini belirten Harmankaya, "Serginin asıl amacı hareket kazandırmak. Teması şu; küçük parçaların bütüne ulaştırıldığı, tümevarım yönteminin kullanıldığı, sergide daha çok küçük, değerini bilmediğimiz parçaların aslında yaşamın kendisini oluşturduğu, bunların hayatın kendisi olduğu yönünde bir izlenimi sanatseverlerin beğenisine sunmuş bulunuyoruz" dedi.

Sanat ve Tasarım Fakültesi Dekanı Ali Boran da estetik olgunun ve güzelliğin aslında ayrıntıda gizli olduğunu, parçadan bütüne gitme ya da katlama denilen metodun bu güzelliği yansıttığını dile getirdi.

Açılışa, SÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Abdullah Topcuoğlu, Rektör Danışmanı Doç. Dr. Ahmet Dalkıran, Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hüseyin Elmas, Güzel Sanatlar Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Uğur Atan, öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı.