Türkiye’nin birçok ilinde gösteri yapan Dolunay da Akşam Tiyatrosu, duyguları ön plana taşıyan “Biz Bir’iz, Bir Ölür, Bin Diriliriz” tiyatro oyunuyla Karaman da sahne aldı. Piri Reis Kültür Merkezi’nde düzenlenen etkinliğe vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

Muhammed Emin Kutlu’nun yazıp yönettiği “Biz Bir’iz, Bir Ölür, Bin Diriliriz” isimli tiyatro oyununda; İslamiyet’in kuruluşundan günümüze gelen süreçte Müslümanlara ve Türk Halkı üzerine yapılan kirli oyunlar ve en son 15 Temmuz'da Fethullahçı terör örgütü (FETÖ) nün hain darbe girişiminde yaşanan acılara ve kahramanlıklara yer verildi. Sevilen yapım Diriliş Ertuğrul dizisinin müzikleriyle sahnelenen oyun izleyicilerden büyük alkış aldı.

Tiyatronun sonunda Belediye Başkan Yardımcısı Hacı Osman Ünüvar, Yönetmen Muhammed Emin Kutlu’ya günün anısına plaket takdim etti. Ünüvar yaptığı konuşmada: “Bu akşam bizlere sunduğu güzel tiyatro gösterisinden dolayı Dolunay da Akşam Tiyatro ekibine Karaman halkı adına çok teşekkür ederim. Gösteri boyunca anlattıkları bizlerin tarih boyunca yaşadığı önemli hadiselerdir. Allah’ın izni ile bu topraklar üzerinde her ne yaşarsak yaşayalım millet olarak birlik ve beraberliğimizden asla taviz vermeyeceğiz” dedi.