Merkeze Bağlı İhsaniye köyü Yellibel mevkisinde düzenlenen şenlikte yörük çadırları kurulurken, gelen misafirlere yöresel keşkek pilavı, kavurma ve yayık ayranı ikram edildi. Yörük Beyi Mustafa Eğilmez yaptığı konuşmada misafirlere katılımlarından dolayı teşekkür etti.
Şenliklerinin her yıl bölgedeki en etkili şenlik olmak yolunda ilerlediğini ifade eden Eğilmez, şunları kaydetti: "Amaç kültürümüzü unutmamak, unutturmamak. Şenlik sayesinde buraya yüzlerce kişi toplandı. İşte hep birlikteyiz. Her geçen gün eksiklerimizi görüyoruz. Bizleri buraya toplayan sıla hasretidir, memleket sevgisidir. Karaman'da aynı mahallede oturup da yıl boyunca birbirlerini görmeyen insanlarımız burada bir araya geliyor. Yurtdışında yaşayan hemşehrilerimiz burada hasret gideriyor. Burada neşe içerisindeyiz. Taşkınlık yapmadan, bu güzel güne gölge düşürecek hareketlerden kaçınarak gönlümüzce eğlenelim."
Etkinlikler yerel sanatçıların konseri ile devam etti. Şenliğin sonunda yörük beyi Eğilmez beyliği İstanbul'da yaşayan İhsaniye'li işadamı Ahmet Dural'a devretti.