Senaryo ve yönetmenliğini üstlenen Ferdi Şah; “Çekimleri 10 gün sürecek olan dizinin çekimleri bittiğinde 50’ye yakın Karamanlı vatandaşımız rol almış olacak. Yunus Emre ve Karaman ilişkisini 21. yy’daki bir öyküye uyarlayarak, bu ilişkinin her yaştan insanlarımızın ilgiyle takip edip meraklanması için polisiye türünde ve kısa bir dramatik anlatımla tasarladık. Bu özel yılda hiçbir ilde böyle bir uygulama ve etkinlik bulunmamaktadır. Karaman şehri ve insanları bu zorlu projede ortaya koyacakları bu eserle tüm Türkiye’de ses getirerek şehrimizin kültür ve sanatla anılmasına önemli katkılar sunacaktır.

Dizimiz; Karaman’ın önemli iş adamlarından Bâki Karamanoğlu’nun şüpheli ölümü ve ailesine vasiyet olarak bıraktığı Yunus Emre şiirleri üzerine kuruludur. Bunun yanında, aşkın tek taraflılığı, dünyanın faniliği ve insanların bunun üzerinde daha ısrarla durması için dramatik çatışmalarla donatılmıştır.

Polisiye türünde bir dizinin tüm özelliklerini taşıyan dizimiz, türün seyircinin dikkatini cezbedecek, meraklandıracak ve elbette şaşırtacak tüm unsurları barındırıyor.

Yönetmen Ferdi Şah; İstanbul dışında sinema ve dizi sektörünün bulunmadığı şehirlerde hiçbir yapım şirketi ve organizasyon bu maddi şartlarda ve en önemlisi ekip kısıtlılığında böyle bir projenin altından kalkamaz, zaten böyle bir işe girişmezler de. Karaman’da yaklaşık 2 yıldır bu tarz eserlerin üretiminde hem insan hem de ekipman konusunda kimsenin fark etmediği bir ilerleme sağladık. Bu organizasyon yeteneğimizi bu projenin sonunda çıkacak eserle bir kez daha göstereceğiz. Şahsım adına Karamanlı vatandaşlarımızın böyle bir projenin ve zorluklarının üstesinden gelip eser üretmek adına gösterdikleri çabayı görünce şehrimizle gurur duyuyorum.

Karamanlı sanayicilerimizin ve ileri gelenlerinin şehrimiz için yapılan bu önemli projede hiçbir destek vermemeleri bizleri daha da güçlendirdi. Biz egemenlerin moral bozacak tavırlarına rağmen projeye başlamakla yolu yarıladık. Bizlere maddi ve manevi desteklerini her daim hissettiren; vekilimiz Sayın Selman Oğuzhan Eser, Karaman Valiliği, Emniyet Müdürlüğü, Belediyesi, İl Özel İdaresi, Milli Eğitim Müdürlüğü, Kültür Müdürlüğü ve adını unuttuğum için özür dileyerek tüm kamu kurumlarımıza birlik ve beraberlikleri için teşekkür ediyorum. Biz bu şekilde çalıştıkça şehrimiz ülkede adından kültür ve sanatla söz ettiren, yeniden, yeni tarih sayfalarına adını yazdıracak bir sanat imgesi haline dönüşecektir. Son olarak projenin hayat bulması için beklenmedik bir anda desteğini gösteren Recep Lale beyefendiye şükranlarımı sunuyorum, bu denli yaklaşık 4-5 aydır emek verilip hayata geçirilmesi için çok çalışan bir ekibin karşısına muhakkak iyi insanlar çıkabiliyor, o da öyle insanlardan biri. Varolsun” dedi.

Bâki isimli serinin çekimleri 4 Temmuz’da tamamlanacak ve aynı ay içerisinde izleyiciyle buluşması bekleniyor.