YOZGAT (AA) - Yozgat'ta geçen yıl böbrek yetmezliği dolayısıyla babasından organ nakli yapılan lise öğrencisi, evde aldığı eğitim sonrası evinde karne heyecanı yaşadı.

Milli Eğitim Bakanlığının 2006 yılında başlattığı ''Evde Eğitim Programı" sayesinde sağlık problemi nedeniyle okula gidemeyen öğrenciler hem hayata tutundu hem de eğitim hayatını yarıda bırakmak zorunda kalmadı.

Yozgat'ta uygulanan program sayesinde Zekiye Polat'a eğitim yılı sonunda karnesini öğretmenleri evinde verdi.

Milli Eğitim Müdürü Saim Kuş, Kız Anadolu İmam-Hatip Okulu Müdürü Zülfükar Yazan, Dil ve Anlatım Dersi Öğretmeni Harun Aydın, öğrencileri Zekiye'yi evinde ziyaret ederek karnesini verdi.

Milli Eğitim Müdürü Saim Kuş, burada yaptığı konuşmada, bir eğitim öğretim yılının daha tamamlandığını ifade ederek, "Yılın başında uzun gibi görünen dönem bitti. Yıl boyunca çalışmaların bir ürünü olarak Zekiye'nin karnesini hazırladık" dedi.

Her yerde eğitimin verilebileceğini ifade eden Kuş, devletin sağladığı imkanlarla öğrencilerine her koşulda eğitim sağlamaya gayret ettiklerini bildirdi.

Kız Anadolu İmam-Hatip Okulu 11. sınıf öğrencisi Zekiye Polat da böbrek hastalığı sonucu Ankara'da uzun süren tedavi süreci yaşadığını anlattı.

- "Okula da gidemeyecektim"

 Babasının 2014 yılında kendisine böbreğinin birini verdiğini ifade eden Polat, şöyle konuştu:

"Ankara'daki tedavi sürecinde hastalığın daha ilerlediğini gördük. Doktorlar 'Ya diyalize gireceksin ya da böbrek nakli olacaksın' dediler. Babamın böbreği uyuştu. Ameliyat olduk. Kullandığım ilaçlardan dolayı çok kalabalık ortamlara giremeyeceğim söylendi. Maske takacağımı söylediler. Bu yüzden kalabalık ortamlara giremeyeceğim için okula da gidemeyecektim. Evde Eğitim Programı'na başvurduktan sonra öğretmenlerim eğitim için yıl boyu yaz kış demeden eve geldi. Karnemle birlikte takdir ve teşekkür belgesi de aldım. İnşallah üniversiteyi Ankara'da okumak istiyorum. Ankara benim ikinci şehrim oldu. Hukuk fakültesinde okumak istiyorum."

Baba Arif Polat da 7 yaşında kızının hastalığıyla karşılaştıklarını belirterek, tedavi sürecinde ciddi sorunlar yaşadıklarını dile getirdi.

İlaç bulmakta dahi sıkıntı yaşadıkları günlerden organ naklinin yapıldığı günlere geldiklerini, kızının evde eğitim programı ile hayattan kopmadığını aktaran Polat, "Bu konuda öncelikle Sayın Cumhurbaşkanımızdan ve kimler vesile olduysa Allah bin kere razı olsun. Hocalarımız kar kış demeden eve geldi. Çocuğumuz evde eğitimini gördü" dedi.

Zekiye'nin öğretmenlerinden Harun Aydın ise branş öğretmenleriyle birlikte öğrencilerinin eğitimi için seferber olduklarını söyledi.