8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nün anısına Aynan Çolakoğlu’nun Resim Sergisi, Çeşmeli Kilise (Tartan Konağı Karşısı) açıldı.

Resim sergisinin açılışına; Karaman Belediye Başkanı Savaş Kalaycı, CHP Karaman İl Başkanı Mustafa Cem Kağnıcı, Belediye Başkan Yardımcıları Kazım Gücüyener, Eyüp Hüsamettin Aslan ve davetliler katıldı.

Büyük Serginin açılış konuşmasını yapan Aynan Çolakoğlu; “Öncelikle hepiniz hoş geldiniz, Atatürk’ün de dediği gibi “ Sanatsız kalan bir milletin hayat damarlarından biri kopmuştur” diyor. Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk’ü saygıyla anıyorum ve ben o hayat damarını yaşatmaya çalıştım. Kadınlar günü kutluyorum ve ben eski Karaman Valisi Halil Nimetoğlu’nun bana bir önerisi olmuştu kurdeleyi kesersek sanata balta vurmuş oluruz, kurdelenin düğümünü çözelim onun yolundaki büyün engelleri kaldıralım diye ben yıllardır öyle sergi açıyorum. Sanatın düğümleri olmamasını diliyoruz inşallah” dedi.

Karaman Belediye Başkanı Savaş Kalaycı’nın kurdele düğümünü çözmesinin ardından açılan 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’ne özel sergi yoğun ilgi gördü.

Ressam Aynan Çolakoğlu’nun 8 Mart Kadınlar Günü sergisi saat 10.00 – 17.00 saatleri arasında vatandaşlar ziyaret edebilecek.