Karaman Güzel Sanatlar Lisesi öğrencilerinin geçtiğimiz haftalarda 2 farklı resim sergisi açılmış, sergide ki çalışmalar ise göz doldurmuş ve çok beğenilmişti.

Dün ise bu sergilerin sonuncusu olan final resim sergisi, okulda gerçekleşen törenle açıldı.

Açılış törenine İl Milli Eğitim Şube Müdürleri Haşim Tunca, Abdulkerim Çömçe, Hasan Aksu, öğretmenler, öğrenciler, veliler ve çok sayıda davetli katıldı.

Açılış konuşmasında emeği geçen, idareci, öğretmen öğrenci, velilere dek herkese teşekkür eden okul Müdürü Şuayip Konukseven, Görsel sanatlar bölümünün 3. sergisini açtıklarını ifade ederken, bu 3. serginin bir farkı olduğunu onur konuğu olan Karaman resim öğretmenlerinin duayeni  eski resim öğretmenlerinden ve kendisinin de öğretmeni olan Tevfik Kayalık'ın açılışa katılmış olmasından duyduğu memnuniyeti ifade etti.

Tevfik Kayalık'ta; yıllarca böyle bir okulun hayaliyle yaşadıklarını, açılmış olmasından ve güzel hizmetler verilmesinden dolayı da çok memnun olduğunu ifade etti. Kayalık konuşmasında;'' Bu okul rahmetli Abdulkadir Kalaycı ile ikimizin hayaliydi bu bana nasip oldu. Allah rahmet eylesin. Şu anda ki birçok öğretmen benim öğrencim, buranın açılışı yapmaktan onur duyuyorum,''dedi.

Açılışonrası gezilen sergide kabartmalardan, desen çalışmalarına, 3 boyutlu çalışmalardan, grafik, yağlı boya, pul çalışmalarına dek onlarca el emeği göz nuru çok başarılı eserler katılımcılar tarafından takdirle karşılandı.  Serginin 1 hafta daha açık kalacağı öğrenildi.