KOCAELİ (AA) - Yeni sezonda "Bin Yılın Şafağında" ismiyle TRT'de yayınlanan, çekimleri İzmit Seka Film Platosu'nda gerçekleştirilen Filinta'nın yönetmeni Osman Kaya, "Bu ülkede senelerce yapılamaz denilen, yapılsa da beceremeyiz denilen her şeyi biz Filinta'da hayata geçirdik" dedi.

Kaya, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yaklaşık 15 yıldır dizi ve sinema sektöründe olduğunu, yeni sezonla Filinta'nın yönetmenliğini üstlendiğini söyledi.

"Bin Yılın Şafağında" sloganıyla devam eden Filinta'nın, Galata'dan daha uluslararası konjonktürdeki hikaye yelpazesine açıldığını belirten Kaya, geçen seneki aksiyonu hızını kesmeden, üzerine katarak devam ettirdiklerini dile getirdi.

"Hollywood'da ne varsa bizde de aynısı kullanılıyor"

Bu ülkede senelerce "yapılamaz" denilen, yapılsa da "becerilemez" denilen her şeyi Filinta'da hayata geçirdiklerini vurgulayan Kaya, "Gerek kullanılan teknik malzemeler olsun gerekse bilgisayar programları olsun Hollywood'da, Avrupa sinemasında ne kullanılıyorsa Türkiye'de de birebir o malzemeler kullanılıyor. Zaten ekip arkadaşlarımız senelerdir Türk dizi sektöründen gelen muazzam bir tecrübe edinmiş durumda. Yapılamayanı yaptığımız için mutluyuz" diye konuştu.