KAYSERİ (AA) - Bünyan Belediye Başkanı Şinasi Gülcüoğlu ve Vakıflar Bölge Müdürü Hakkı Murat, tarihi Sultanhanı’nda incelemelerde bulundu.

Gülcüoğlu, burada yaptığı açıklamada, bir süre önce belediyelerine tahsis edilen tarihi hanın eksiklerinin bu yıl içinde giderilerek ilçe turizmine daha fazla katkı sağlayacak hale getirileceğini söyledi.

Mimarisiyle Türkiye’deki sayılı Selçuklu eserlerinden olan tarihi Sultanhanı’nda yapılması planlanan düzenlemelerle ilgili ön etüt çalışması yaptıklarını ifade eden Gülcüoğlu, şunları kaydetti:

"İnşallah bu yıl inşaat sezonunun başlamasıyla birlikte hanımızda tespit edilen eksikler giderilecek ve yeniden vatandaşların ziyaretine açılacak. Valilik makamıyla da gerekli görüşmeler yapıldı. Sultanhanı’nı bir turizm rotasına almak suretiyle buraya gelen yerli ve yabancı turist sayısının artırılması, ulusal ve uluslararası tanıtımının yapılması planlanmakta" dedi.

Vakıflar Bölge Müdürü Hakkı Murat ise Sultanhanı'na sahip çıktıkları için Başkan Şinasi Gülcüoğlu’na teşekkür ettiklerini ifade etti.