İSTANBUL (AA) - Bursa Valiliği ile Anadolu Ajansı (AA) iş birliğinde gerçekleştirilen ve AA foto muhabiri Ali İhsan Öztürk'ün fotoğraflarının yer aldığı "Bursa Ulu Şehir" adlı fotoğraf sergisi, Cemal Reşit Rey (CRR) Konser Salonunda açıldı.

Bursa Valisi Münir Karaloğlu, serginin açılışında Osmanlı'nın ilk payitahtının Bursa, son payitahtının ise İstanbul olduğunu anlattı.

Osmanlı coğrafyasında kurulan bütün şehirlerin atasının Bursa olduğunu belirten Karaloğlu, Bursa'dan sonra oluşturulan bütün Osmanlı şehirlerinde Bursa'nın ruhunun bulunduğunu ifade etti.

Osmanlı'nın ön sözünün, ruhunun başlangıcının Bursa olduğunu kaydeden Karaloğlu, Osmanlı medeniyetinin en büyük şaheserinin de İstanbul olduğunu aktardı.

Serginin de bu nedenle çok önemli olduğunu vurgulayan Karaloğlu, sergiye, Osmanlı'nın başlangıcından şaheserine bir yolculuk olarak bakılabileceğini söyledi.

Sergide sadece doğa, tarih ve kültür olmadığını dile getiren Karaloğlu, "İnsan yaşantısı da var, Bursa'daki insanların yaşam tarzları da var. Fotoğraf sanatçısı Ali İhsan Öztürk'e teşekkür ediyorum. Kendisi bir yıl boyunca Bursa'nın yazını kışını, ilkbaharını sonbaharını, sosyal yaşantıyı takip ederek bu sergiyi oluşturdu. Sergimizin ilkini Ankara'da açmıştık, bugün ikincisinde buradayız. Üçüncü sergimizle de inşallah Beyoğlu'nda İstiklal Caddesi'nde olacağız" diye konuştu.

Son iki yıldır Büyükşehir Belediyesiyle Bursa'yı hak ettiği değere uygun bir stratejiyle tanıtmak için çalıştıklarını aktaran Karaloğlu, özellikle sosyal medyayı aktif kullanarak kenti çok daha iyi tanıtmak için çaba sarf ettiklerini söyledi. 

Bursa Valisi Münir Karaloğlu, şöyle konuştu:

"Belediyemizin özellikle turizme yönelik altyapısı, tarihi mekanların yenilenmesi, ulaşımının kolaylaştırılmasıyla ilgili, Uludağ gibi bir değere dünyanın en uzun teleferiğini yaparak, erişimi kolaylaştırarak, Bursa'daki turizm hareketliliğine ivme kazandırıyor Büyükşehir Belediyemiz. Bütün taraflarla, ortak akılla Bursa'yı bir yere taşımak istiyoruz. İnşallah bu sergimizde de amaçladığımız hedefe ulaşırız."

- "Bursa ile İstanbul, her zaman birlikte"

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe de İstanbul ile Bursa'nın her zaman birlikte ve bütün olduğunu belirterek, "Bursa, her zaman İstanbul ile birlikte çalıştı ve üretti. Tarih boyunca da hep beraber oldu. İstanbul'u fetheden Fatih de Bursa'dan geldi. O da bir Bursalı. Onun için Bursa ile İstanbul her zaman birlikte. Bundan sonra da stratejilerimiz, planlarımız hepsi birlikte. Bursa ile İstanbul'u birbirine daha da yakınlaştırmak için çalışıyoruz. Belediyemizin uçakları da helikopterleri de gemileri de çalışıyor. Her geçen gün bağlantıları artırıyoruz ve artık köprüleri de kuruyoruz" diye konuştu.

Sahip oldukları güzellikleri yeterince tanıtamadıklarını dile getiren Altepe, önemli bir merkez olan Bursa'nın yüzlerce destinasyonunun bulunduğunu anlattı.

Belediye Başkanı Altepe, sadece Uludağ'da yüzlerce destinasyon ve gidilecek noktanın olduğunu sözlerine ekledi.

Bursa Valisi Karaloğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Altepe, Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan ve diğer yetkililer, daha sonra fotoğraf sergisinin açılışını gerçekleştirdi.

Vali Karaloğlu, AA foto muhabiri Öztürk'e plaket hediye etti.

- AA muhabirinin objektifinden "Bursa Ulu Şehir" 

 Bursa Valiliği himayesinde, AA foto muhabiri Ali İhsan Öztürk'ün "İnsan, zaman, mekan" temasıyla çektiği "Bursa Ulu Şehir" temalı fotoğraf sergisi, CRR Konser Salonu fuaye alanında açıldı.

Öztürk'ün, kentin doğa güzelliklerine, tarihine, kültürel ve günlük yaşantısına ait 103 fotoğrafının yer aldığı sergi, 25 Aralık Cuma gününe kadar gezilebilecek.