Bursa’da faaliyet gösteren hat, tezhip, naht ve ebru sanatçıları, hicri yılbaşı münasebetiyle Uludağ Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nde sergi açtı.

Bab-ı Nun Gelenekli Sanatlar Derneği üyesi sanatçılar, hicri yılbaşı münasebetiyle Uludağ Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nde Necmeddin Okyay Salonu’nda 25 eserden oluşan bir sergi açtı. İlahiyat Fakültesi Tasavvuf Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Mustafa Kara, günümüzde gençlerin tarihi değerlerimizi iyi öğrenmeleri için bu tarz organizasyonlara ihtiyaç olduğunu belirterek, "Fakültemizde 3 binden fazla talebe ders görüyor. Ancak binada salonlara ismini verdiğimiz tarihi şahsiyetleri yakinen tanıyan, hayatlarını inceleyen öğrenci sayısı yüzde 10’u geçmez. Hattat Necmeddin Okyay gibi değerleri tanıtabilmemiz için bu tarz sergiler büyük önem taşıyor. Hem talebeler o şahsın adını taşıyan salondaki sergiyi gezmeye geliyor, hem hat, naht, tezhip, ebru gibi sanatları yakından inceliyorlar. Hem de ünlü hattat Necmeddin Okyay’ın kim olduğunu merak edip hayatını öğreniyorlar. Bu sebeple Bursalı sanatçılarımızın açtıkları sergi büyük önem arz ediyor" dedi.

Bab-ı Nun Gelenekli Sanatlar Derneği Başkanı hattat Mahmut Şahin de, Bursa’da her yıl Türk-İslam sanatlarına ilginin arttığını kaydederek, "Hat sanatına büyük alaka var. Namazgah Yokuşu’ndaki Şabani Dergahı’nda düzenlenen kurslarımıza hafta sonları 200’den fazla talebe katılıyor. Hat, ebru, tezhip ve naht sanatını keşfetmek isteyen yüzlerce insan, Bab-ı Nun Derneği’nin kurslarında kabiliyetlerini geliştiriyor. Bursa’nın icazetli hattatları, çok güzel eserleri ile Türkiye çapında karma sergilerde yer alıyor. Bursa’da her yıl birkaç sergi açılıyor. Eserleri beğenenler satın alabiliyor. Yeni yapılan camilere hattat arkadaşlarımız fisebillillah is mürekkebi ile yazılmış eserlerini bağışlıyor. Bu gelenekli sanatlara ilgi duyanları Şabani Dergahı’na (Hacı Mehmet Şevki Efendi Dergahı) bekliyoruz. Kurslarda yeni kabiliyetler aramıza katılıyor" diye konuştu.

Sergide Mahmut Şahin, Ali Özden, Recep Ulu, Mustafa Özay, Demirali Kurtulmuş, Neslihan Duran, Elif Kara başta olmak üzere Bursalı sanatçıların 25 eseri sergileniyor.