Denizli turizmine katkı sağlayacağı bildirilen Denizli Kültür Envanteri Projesi’nde çalışmalara başlayan Denizli Büyükşehir Belediyesi, 10 ilçede envanter çalışmalarını tamamladı.

Denizli’de hayata geçirdiği farklı kültürel projelerle tüm Türkiye’ye örnek olan Denizli Büyükşehir Belediyesi’nin son hazırladığı ve Güney Ege Kalkınma Ajansı tarafından desteklenen Denizli Kültür Envanteri Projesi ile de turizm çevrelerinin takdirini kazandığı belirtildi. Kasım ayı sonunda tamamlanarak yayınlanması hedeflenen proje ile Denizli turizmine önemli bir katkı sağlanırken, kentin bilinmeyen kültürel değerlerinin de gelecek nesillere aktarılmış olacağı kaydedildi.

Denizli’nin tüm ilçelerinde 3 kişilik özel bir ekip tarafından yürütülen saha çalışmaları kapsamında araştırma, veri toplama, fotoğraflama, belgeleme faaliyetlerinin yürütüldüğü, bu kapsamda bugüne kadar Tavas, Kale, Çal, Bekilli, Buldan, Bozkurt, Serinhisar, Acıpayam, Sarayköy ve Babadağ ilçelerindeki çalışmaların eksiksiz bir şekilde tamamlandığı belirtildi.

Denizli’nin turizm sektöründeki payının artırılması ve kentteki kültürel değerlerin gelecek nesillere sağlıklı bir şekilde aktarılması amacıyla hazırlanan Denizli Kültür Envanteri Projesi’nin 3 aylık bir çalışma sonucu tamamlanacağı, Kasım ayı sonunda yayına sunulacak proje kapsamında Denizli’nin 19 ilçesinin tamamında yer alan tarihi, turistik ve kültürel değerlerin araştırılıp yazılı ve görsel olarak kayıt altına alınacağı belirtildi. Kayıt altına alınacak verilerin ’kentsel mimari, arkeoloji, halk kültürü’ ve ’kültür ekonomisi’ başlıkları altında toplanacağı ve proje kapsamında oluşturulacak internet sitesine aktarılacağı, bin katalog hazırlanacağı bildirildi. Ayrıca, kültür envanterinin İngilizce’ye de çevrileceği ifade edildi.

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Denizli Kültür Envanteri Projesi’nin oldukça geniş kapsamlı bir çalışma olduğunun altını çizerek, proje çerçevesinde Denizli’nin tüm ilçelerinin karış karış incelendiğini söyledi. Proje tamamlandığında Denizli’nin uzun yıllar eksikliğini hissettiği önemli bir ihtiyacın daha giderilmiş olacağını vurgulayan Başkan Zolan, "Denizli tarihi, kültürel ve doğal değerler açısından yalnızca ülkemizin değil, dünyanın en zengin bölgelerinden biri. Her adımınızda apayrı bir kültürel mirasla karşılaşıyorsunuz. Biz de Denizli Kültür Envanteri Projesi sayesinde Denizli’nin bilinen ve bilinmeyen değerlerini vatandaşlarımızın ve turizm sektörünün hizmetine sunmak istedik. Bu amaçla oluşturduğumuz özel ekip de tüm ilçelerimizi mercek altına alarak envanter çalışmasını sürdürüyor. Projemiz Kasım ayı sonunda vatandaşlarımızla buluşacak. Ancak, bununla yetinmeyecek, ilerleyen yıllarda envanterimizi daha da zenginleştireceğiz" dedi.