Karaman Cahit Zarifoğlu İmam Hatip Ortaokulu çocuk şenliği düzenliyor.
Etkinlik hakkında bilgi veren Cahit Zarifoğlu İmam Hatip Ortaokulu şunları aktardı:
“İslam sevdasına adanmış bir ömürdü Zarifoğlu.  1940 yılında Maraş’ta dünyaya geldi. İçe kapanık bir yapısı vardı ama içinde volkanlar biriktiyordu. Doğru bildiğine karşı inatçıydı, vazgeçmezdi doğrularından. Gençlik yıllarında güreşçiliğe, ardından da pilotluğa merak saldı. Ama içindeki volkanlar onu şairliğe itti. İlk şiirlerini okul dergisinde yayınladı. İşaret çocukları ile başlayan serüveni Yedi Güzel Adamla devam etti. Yeri geldi her şeyden vazgeçti ama şairlik ve yazarlık tutkusundan asla. Hayatını şu güzel cümleyle tanımladı ve bitirdi: “Ben İslamî duyarlığa sahip bir şairim. Bununla iftihar ediyorum. Ya başka türlü olsaydı? Aman Allahım!”
Cahit Zarifoğlu İmam Hatip Ortaokulu hayatını güzellliklerle süsleyen yedi güzel adamdan bir olan Cahit Zarifoğlu’nu yad ediyor. Zarifoğlu’nun içinde beslediği en büyük sevgilerden biri olan çocuk sevgisini dikkate alarak okulumuzda gelenekselleşmesi planlanan 1. Cahit Zarifoğlu Çocuk Şenliği 3 Haziran 2016 Cuma günü çeşitli etkinliklerle kutlanacak.  Bu sayede hem Zarifoğlu anılacak hem de onun yürüdüğü bu güzel yol çocuklarımıza ışık olacak. Cahit Zarifoğlu her ne kadar öldüğünde “Kırlardaki çiçekler bensiz açacak” dese de artık kırlardaki çiçekler kadar saf ve masum çocuklarımız onun adını anarak açacak.  Açan bu çiçekler İslami bir kokuyla yeryüzüne dağılacak. Zarifoğlu’nun umudu olan Muhammedi gençlik, bu sayede yeniden dirilecek.
1.Cahit Zarifoğlu Çocuk Şenliğine tüm değerli halkımızı, velilerimiz davetlidir. Gelin çocuklarımızın gözlerindeki ışığa hep beraber şahit olalım.”