Ağahan Mimarlık Ödülü sahibi alaylı mimar Nail Çakırhan ve eşi arkeolog Halet Çambel adına 2006 yılında başlayan etkinlik sevenleri tarafından devam ettiriliyor. Etkinliğe Akyaka Mezarlığında yapılan kabir ziyareti ile başlandı. Ardından Yücelen Otel salonunda gerçekleştirilen anma etkinliğinde Nebil Özgentürk’ün hazırladığı ‘Bir Yudum İnsan-Kırık Bir Aşk Hikayesi-Nail Çakırhan’ belgeseli gösterildi.

Çambel ve Çakırhan’ın yakını, Yüksek Mimar- Restorasyon Uzmanı Melih Güneş’in anılarını paylaştığı etkinlikte, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Arkeoloji Bölüm Başkanı Prof. Dr. Adnan Diler, Halet Çambel’in çalışma yöntemini, çalıştığı alanlarda yaptığı yenilikleri, alanların korunması konusunda yürüttüğü mücadeleleri anlattı. Panelde ayrıca Doç. Dr. Zühre Sözeri Yıldırım ve Yücelen Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Yücel Gürsoy konuşma yaptı.

Etkinlik Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi, Güzel Sanatlar Eğitimi, Müzik Öğretmenliği Ana Bilim Dalı, Keman Dörtlüsü elemanları, Dr. Samir Gülahmedov, Yrd. Dç. Dr. Şeydagül Kapçak, Yrd. Doç. Dr. Beyzagül Kapçak Işıksungur, ve Damla Keskin tarafından hazırlanan keman dinletisi ve plaket töreni ile sona erdi.