Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde, cam sanatçısı Pelin İnal’ın füzyon tekniğini kullanarak yaptığı eserler, ‘Camda Eriyen Renkler’ adını taşıyan sergi ile sanatseverlerle buluştu.

Ayvalık’ta Sanat ve Eğitime Destek Derneği bünyesindeki Destek Tasarım Atölyesi Salonu’nda açılan serginin 29 Kasım’a kadar gezilebileceği öğrenildi. Özel fırınlarda 750-900 derecede pişirilen cam eserleri büyük ilgi gördü. Pelin İnal, 15 yıldan bu yana cam sanatı ile uğraştığını belirterek, “Bu sanatta ağırlıklı olarak füzyon tekniğini kullanıyorum. Aslında resim alanında pek fazla kullanılan bir teknik olmasa da, ben bu tekniği kullanarak resim ile camı birleştiriyorum” dedi.

Füzyon tekniğinde fırınlarda şekillendirilen camın derece farklılıklarıyla farklı şekillere büründürülebileceğini kaydeden İnal, “Camın içerisinde değişik materyaller kullanılabiliyor. Bu sergide ben birçok tekniği göstermek istedim. Füzyon tekniğinin dışında, ‘Pate De Vere’ denilen ve kalıp içerisine yerleştirilen küçük cam parçalarının ısı etkisi altında birbirlerine kaynaması tekniğini kullandığım eserler de var. Yani sam sanatıyla ilgili birçok tekniği bu sergide görebilmek mümkün” dedi.

AYVALIK’TA FÜZYON CAM TEKNİĞİNİ ÖĞRETECEK

Ayvalık’ta ilk kez kişisel bir sergiyle sanatseverlerle buluştuğunu ifade eden Pelin İnal, “Şimdiye kadar 17’si karma ve 10’ı kişisel olmak üzere toplam 27 sergiye eserlerimle katıldım. Ayvalık’ta Destek Tasarım Akademisi’nde Ali Akdamar’ın düzenlediği eğitim programlarında füzyon cam eğitimi vermek istiyorum. Hobi ve yarı profesyonel olmak üzere iki ayrı dalda eğitim vermeyi planlıyoruz” diye konuştu.