Denizli Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği ’Seramik Kursu’, Denizlililerden büyük ilgi görüyor.

Denizli Büyükşehir Belediyesi Yenişehir Kapalı Pazar Yeri’nde bulunan seramik atölyesinde hafta içi her gün saat 09.00 - 17.00 saatleri arasında 15’er kişilik gruplara ders veriliyor. Seramik Kursu Öğretmeni Aynur Mutlu yoğun ilgiden memnun olduklarını belirterek, "Kurs günlerimizi kursiyerlerimizin istek ve programlarına göre ayarlıyoruz. Çünkü ev hanımlarının yanı sıra çalışan kursiyerlerimiz de var. Onların uygun oldukları saatleri belirleyerek gruplarımızı oluşturduk. Mutlu ve rahat olan kursiyerler çok daha verimli olacaktır düşüncesiyle onlara elimizden geldiğince kolaylık sağlamaya çalışıyoruz" dedi.

"ADETA BİR TERAPİ"

Kursiyerlerden Ayşe Karayazıcı kursa hobi olarak başladığını anlatarak, "Ancak şu an bırakmak istesem de bırakamıyorum. İleride de bu hobimi ev ekonomisine dönüştürme fikrim var. Bu kurs ile hem üretiyor hem de hayatın yoğunluğundan zihnimizi arındırıyoruz. Sabretmeyi öğreniyoruz. Adeta bir terapi. Bunun yanı sıra kalıcı dostluklar kurduk. Kurstan ziyade bir aile ortamı bizler için. Burası evimizden sonra ikinci adresimiz oldu" dedi.

"PEK ÇOK DALDA ÜCRETSİZ KURS VAR"

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Denizli Büyükşehir Belediyesi olarak sosyal ve kültürel etkinliklerin öneminin bilincinde olduklarını vurgulayarak, "Bu kapsamda belediyemizin el sanatlarının birçok dalında ücretsiz kursları var. Vatandaşlarımızın bu kurslarla sosyalleşmelerine, yeteneklerini ve yaratıcılıklarını ortaya çıkarmaya katkıda bulunuyoruz" dedi.

Belediyelerin görevlerinin sadece alt ve üst yapı olmadığını, sosyal ve kültürel hizmetlerin de çok önemli olduğunu vurgulayan Başkan Zolan, şöyle konuştu:

"Hemşehrilerimiz kurslarımıza yoğun ilgi gösteriyor. Yeni sezon açılmasına rağmen kurslarımızın kontenjanları kısa sürede doluyor. Ancak kimse kontenjan doldu diye merak etmesin kurslarımız sürekli yenilenerek devam edecek."