İl Milli Eğitim Müdürlüğünün hazırladığı, Özel Babaoğlu Ortaokulu’ nun  sunduğu programa, Vali Murat Koca’ nın yanı sıra protokol üyeleri, daire amirleri, şehit ve gazi aileleri, şehitler ve gaziler derneği üyeleri,  okul idarecileri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Program, Özel Babaoğlu Ortaokulu öğrencisinin selamlama konuşması ile başladı. Öğretmen ve öğrencilerin hazırladığı “Çanakkale Geçilmez” adlı tiyatro sahnelendi. Görsel ögeler ve savaş efektleri ile oluşturulan gösteride, Çanakkale Cephesi’ ne doğru yol alan bir vatan evladının cephede yaşadıkları, Seyit Çavuş’ un top mermisini kaldırışı, düşman gemisini vurması, yabancı milletlerin komutanlarına kahraman Türk Askeri’ nin insanlık dersi vermesi, izleyenlerin büyük beğenisini kazandı. 

Seyirciler arasına yerleşen öğrencilerin okuduğu,  “Bu Vatan Kimin” şiiri, Çanakkale’ de şehit olan bir askerin, annesine, babasına, eşine, çocuklarına yazdığı şiiri okuması ve Çanakkale’ yi gezmeye giden öğretmenlerin öğrencilerine Çanakkale’ yi anlatışı duygu dolu anlar yaşattı.

Müzik öğretmenleri eşliğinde seslendirilen Çanakkale Türküleri ise büyük beğeni ile dinlendi. Çanakkale Geçilmez adlı oyun, tiyatro oyuncularının şehide son görevlerini  yerine getirmeleri ile son buldu.

Program sonunda Özel Babaoğlu Ortaokulu öğrencilerinin Sosyal Bilgiler ve Görsel Sanatlar dersinde hazırladıkları proje çalışmaları ve resimler sergilendi. Çanakkale Savaşları’nda askerlerimizin yemek menüsü olan üzüm hoşafı ve buğday ekmeği salona gelen misafirlere ikram edildi. Salondan ayrılan izleyenlere Özel Babaoğlu İlköğretim Kurumları’ nın “Eğitim” isimli gazetesinin “Çanakkale” özel sayısı ve “Çanakkale’ de Üç Yüzbaşı” isimli kitap armağan edildi.