Dicle Elektrik Dağıtım A.Ş. (DEDAŞ) ile Şanlıurfa İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğiyle gerçekleştirilen ‘Canım Öğretmenim’ temalı resim yarışması sonuçlandı. Yarışmaya 400 okuldan 6 bin eser katıldı.

DEDAŞ ile Şanlıurfa İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğiyle ilkokul öğrencilerine yönelik düzenlenen resim yarışması sonuçlandı. “Canım Öğretmenim” temalı yarışmaya gönderilen resimler, 14 Kasım günü toplanan jüri tarafından değerlendirilerek, ilk üçe giren resimler belirlendi. Öğrencilerdeki öğretmen sevgisini pekiştirmenin yanında, resim sanatına yatkın olan yetenekli öğrencilerin ortaya çıkarılmasını sağlamak amacıyla düzenlenen yarışmaya katılım hayli fazla oldu. İlköğretim 1. kademe öğrencileri, “Canım Öğretmenim” temasını birbirinden güzel resimlerle yorumladılar. Bu yarışma ile birlikte çocukların, öğretmenlerine duydukları sevgi ve öğretmenlerine bakış açıları da ortaya çıktı.

400 OKULDAN 6 BİN KATILIM

Yarışmaya, Şanlıurfa Milli Eğitim Müdürlüğü’ne bağlı 400 ilköğretim okulundaki 1. kademe öğrencileri katılabildi. Minik ressamların, "Canım Öğretmenim" temalı yarışmaya gönderdiği değişik tekniklerle yapılmış 6 bin resim değerlendirildi ve dereceye giren eserler seçildi. Seçici kurul, öğretmen sevgilerini kendi düşünce dünyalarıyla resmeden minik ressamların eserlerinden son derece etkilendi.

ÖDÜL TÖRENİ 24 KASIM’DA

Birinci seçilen resmin sahibi öğrenciye ödül olarak bisiklet, ikinciye hediye çeki, üçüncüye kırtasiye malzemesi verilecek olan yarışmada, dereceye giren okullara birer adet dizüstü bilgisayar, dereceye giren öğrencilerin öğretmenlerine ise birer tablet bilgisayar hediye edilecek. Resim yarışmasının ödülleri 24 Kasım Pazartesi günü Milli Eğitim Konferans Salonu’nda düzenlenecek Öğretmenler Günü etkinliğinde verilecek. Yarışmada dereceye girenlerin isimleri henüz açıklanmazken, bu isimlerin tören sırasında açıklanacağı belirtildi. Aynı etkinlik çerçevesinde yarışmaya katılan resimler de sergilenecek.