51. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festival’inde yarışmadan çekilmeyen "Yüzde 12.29" isimli belgesel filmin yönetmeni Oktay Altunnar yarışmadan çekilmemesinin nedenini filminin konusuna bağladı.

Festival öncesi yaşanan sıkıntılara değinen Oktay Altunnar, "Negatif yandan değil pozitif olarak durumu ele almak istedim. Herkesin bildiği sıkıntılar oldu. 15 belgeselden 13’ü çekildi. Benim ile birlikte bir film daha gösterimde kaldı" diye konuştu. Bunu tercih etmesinin nedenini filmin konusuna bağlayan Altunnar, "Filmde çok daha büyük engellerle yaşayan bir grup oyuncunun hayatını anlattım. İnsanların bir çok engele rağmen geri adım atmadan hayata tutunmalarını anlatırken göreceli olarak daha az hayatta karşılaşılan bu tip engellerden geri adım atmayı uygun bulmadım. Hem anlattığım hikaye hem de hayata bakışım açısından festivale katıldım" dedi.

Filmin konusu hakkında da açıklamalarda bulunan Altunnar, Beşiktaş Engeliler Spor Klübü bünyesinde açılan Engelliler Tiyatro Topluluğunun engelli oyuncularının mutlu olmayı nasıl başardıklarını anlattığını söyledi.

Festival Komitesi Üyesi Zeynep Atakan Batur ise, "Belgeseli ilk kez izledim. Çok etkilendim. Sinema hayatın aynası. Oktay bunu bize çok iyi yansıtmış. Buradan ilerleyerek konuyla ilgili proje geliştireceğiz. Hem de uluslararası alanda profesyonellerle buluşmasını sağlayacağız" diye konuştu.

Festival Genel Direktörü Elif Dağdeviren ile Festival Komitesi üyesi Hülya Uçansu’nun da hazır bulunduğu Festival Komitesi’ne özel olarak gösterilen belgesel için sosyal sorumluluk projesi hazırlanacak.