İl Kültür ve Turizm Müdür Cengiz Orta ve turizm sektörü temsilcileri bu yıl 37.si kutlanan Turizm Haftası münasebetiyle Vali Koca’yı Makamında ziyaret ettiler.

16 Nisan 2013 Salı günü saat 11.00’de gerçekleşen ziyarette İl Kültür ve Turizm Müdürü Cengiz Orta toplumda turizm konusunda farkındalığı artırmak, turizm bilincini geliştirmek, iç turizmi canlandırmak ve halkın turizm hareketlerine katılımını sağlamak amacıyla, her yıl 15 - 22 Nisan tarihleri arasında Turizm Haftasının kutlandığını belirterek, etkinlikler hakkında Vali Koca’ya bilgi verdi.

Vali Koca ise, ilimizin turizmini geliştirmek için bütün kesimlerin ortak hareket etmesi gerektiğini belirterek yaptığı konuşmasında: “Bir yerin turistler tarafından ziyaret edilmesi için tarihi, kültürel ve doğal güzellikleri bulunmasının önemli olduğu kadar bu mekânların korunması da bir o kadar önemlidir. Özellikle çevrenin korunması, doğal yapının bozulmaması gibi konulara dikkat etmeliyiz ki ziyarete gelen turistlerin olumsuz mekan ve durumlarla karşılaşmalarını önlemeliyiz. 37. Turizm Haftasının ilimize ve ülkemize hayırlı olmasını diliyor, iyi bir turizm sezonu geçirmemizi temenni ediyorum.”dedi