İSTANBUL(AA) - Anadolu Ajansı'nın Global İletişim Ortağı olduğu CNR Kitap Fuarı, bu sene “Engelsiz Bir Dünya” temasıyla, 600 yayınevinin katılımı ve 900’ün üzerinde kültürel etkinlikle 4-13 Mart tarihleri arasında kitapseverlerle buluşacak.

Konuya ilişkin AA muhabirinin derlediği bilgiye göre, CNR Holding ve Basın Yayın Birliği işbirliği, Kültür ve Turizm Bakanlığı, İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü, İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Türkiye Basım Yayın Meslek Birliği desteğiyle düzenlenen ve Anadolu Ajansı'nın “Global İletişim Ortağı” olduğu 3. CNR Kitap Fuarı, 4-13 Mart tarihleri arasında CNR EXPO Yeşilköy’de gerçekleşecek.

Fuar, aralarında Alfa, Martı, İnsan, Nesil, Doğan Kitap, Timaş, Tübitak, Profil, Beyaz Balina, İz, Kırmızı Kedi, Yeditepe, Ötüken, Yakamoz, Dergah, Edam, Yapı Kredi Yayınları, İş Bankası Yayınları, Semerkand, Damla, Büyük Doğu, Nobel, Tezkire, Diyanet, Sedir, Pegasus gibi yayınevlerinin olduğu pek çok yayıncının katılımı ile kitapseverlerle buluşacak.

"19 ülkeden 104 yabancı yayınevi CNR Kitap Fuarı’nda"

Bu sene uluslararası kimlik kazanan CNR Kitap Fuarı, aralarında Almanya, Meksika, Bosna Hersek, İngiltere, Makedonya, Arnavutluk, Arjantin, Kolombiya, Bolivya’nın bulunduğu 19 ülkeden 104 yayınevine de ev sahipliği yapacak. Fuarda, ana dili Arapça olan, Filistin, Lübnan, Mısır, Suriye, Suudi Arabistan, Tunus, Ürdün, Yemen ve Birleşik Arap Emirlikleri’nden 85 yayıncı, “Arap Ülkeleri Yayıncıları Özel Bölümü”nde yer alacak.

"Engelsiz Bir Dünya"

Ulaşım kolaylığı ve katılımcı sayısının çeşitliliğiyle dikkat çeken CNR Kitap Fuarı’nın bu yılki teması: “Engelsiz Bir Dünya” olacak. Fuarda, 9 gün boyunca engelliler tarafından yayınlanmış eserler okurlarla buluşacak, engelliler tarafından kültürel faaliyetler yapılacak. Fuar kapsamında Engelsiz Dünya Platformu tarafından “9 Dakikada Engelsiz Dünya Platformu Gönüllüsü Ol Eğitim Programı”, “Kör Topal Konferanslar”, “İşaret Dili Şarkı Etkinliği”, “Özel Canlandırma”, “Sessiz Konferans” gibi etkinlikler düzenlenecek.

"Onur Yazarı Sanat Tarihçisi Semavi Eyice"

CNR Kitap Fuarı’nın bu yılki onur yazarı, Osmanlı ve Bizans sanatına ilişkin çalışmaları ile tanınan, Prof. Dr. Semavi Eyice.

Semavi Eyice için 5 Mart'ta "Öğrencilerinin Gözüyle Semavi Eyice" panelinde, Fatih Güldal, Sinan Genim, Nazan Atasoy, Nil Aykon konuşmacı olacak. Eyice,13 Mart'ta ise, Derin Tarih Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Mustafa Armağan'ın konuğu olacak.

400 bin ziyaretçi hedefi

Kitap dostlarını çeşitli sürprizlerle karşılayacak CNR Kitap Fuarı’nda paneller, söyleşiler, çocuk etkinlikleri, dinletilerle birlikte dokuz gün boyunca 900’ün üzerinde kültür etkinliği gerçekleşecek.

Geçen sene 318 bin kişinin ziyaret ettiği CNR Kitap Fuarı’na bu yıl 400 bin ziyaretçi bekleniyor.

"Anadolu Ajansı yıllıkları fuarda"

Fuarın "Global İletişim Ortağı" Anadolu Ajansı, fuarın 1. salon, G04 nolu standında, "Türkiye Cumhuriyeti 80 Yıl Kronolojisi" kitabı ile 2013, 2014 ve 2015 yıllıklarını Türkçe, İngilizce ve Arapça olarak üç dilde kitapseverlerin beğenisine sunacak.