ANKARA (AA) - Şarkıcı Gülben Ergen'in başkanı olduğu derneğin katkılarıyla, Ankara'nın Gölbaşı ilçesinde 2 derslikli anaokulu açıldı.

Adem Bilhan Uysal İlkokulu bahçesinde, hayırsever Elvan Oktar'ın bir yıl önce hayatını kaybeden annesi Evren Oktar adına yaptırdıkları anaokulunun açılışı dolayısıyla tören düzenlendi.

Gülben Ergen, açılışta, 29. anaokulu 29 Ekim gibi anlamlı bir günde Ankara'da açtıklarını söyledi.

Bu açılışla Cumhuriyet Bayramı'nı hakkınca, layıkıyla kutlamaya çalıştıklarını ifade eden Ergen, şunları kaydetti:

"Önce Anıtkabir ziyaretini yaptık. Şimdi ise anaokulumuzun açılışını yaptık. 11 Kasım'da Ağrı'da olacağız. Oradan da Muş'a geçeceğiz. Çocuklar söz konusu olunca akan sular duruyor. Vakit ayırmama gibi bir şey mümkün değil. Çünkü ben kedimi vatanıma, milletime, ülkeme karşı borçlu hissediyorum. Şimdi okul öncesi eğitimle ilgileniyorum. Ülke genelinde 29 anaokulu açtık. Bunun devam ediyor olması benim hem kendime saygım hem anne ve babamdan aldığım terbiye ve olması gereken bir durum."

Hayırsever Oktar ailesinden törene katılan Elvan Oktar da annesinin bir eğitim gönüllüsü olduğunu anlattı.

Hayatını eğitime adayan annesinin aynı zamanda bir cumhuriyet kadını olduğunu dile getiren Oktar, "Bugün annemin adının bir okula verilmesi hiç tesadüf değil. Bu okulda binlerce çocuk okuyacak. Babamın adına açılan parkta çocuklar oynayarak mutlu olacaklar. İnşallah hepsi vicdanlı iyi birer insan olurlar" şeklinde konuştu.

Törende sanatçı Gülben Ergen ve hayırsever Elvan Oktar'a, katkılarından dolayı protokol üyeleri tarafından plaket takdim edildi.

Gülben Ergen, ardından sınıfları gezerek öğrencilerle sohbet etti, onlarla fotoğraf çektirdi. 

Törene, Gölbaşı Kaymakamı Şahin Aslan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hayrettin Balcı, Gölbaşı Belediye Başkanı Fatih Duruay, Temel Eğitim Genel Müdürlüğü yetkilileri, veliler ve öğrenciler katıldı.