Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Sinerji Kulübü tarafından hazırlanan “40. Yıla 40 Kütüphane Projesi“ kapsamındaki 14 ve 15. kütüphaneler, Manisa’nın Soma ilçesine kuruldu.

Çukurova Üniversitesi’nin kuruluşunun 40. yılına özgü hazırlanan 40. Yıla 40 Kütüphane Projesi, 2014-2015 eğitim öğretim yılı dönemine, kısa bir süre önce yaşadığı maden faciasıyla tüm Türkiye’yi yasa boğan Soma’ya iki kütüphane kurarak başladı. Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi Sinerji Kulübü’nün de desteğiyle Soma’ya giden proje gönüllüsü öğrenciler Soma’da kütüphane kurulumunun yanı sıra fidan dikimi, boyama, kitap okuma, resim yapma gibi faaliyetlere de imza atarak Soma’daki öğrencilerle keyifli vakit geçirdiler.

Eğitimin yer altından dünya üzerine çıkmasını, okumanın madenleri aydınlatacağını, kitapların çocuklara en büyük yol gösterici olacağını söyleyen ÇÜ Sinerji Kulübü Başkanı Umutcan Olmuş, kurulan iki kütüphanenin de çok kutsal bir amaca hizmet ettiğini belirtti. Gerek Korkut Ata Üniversitesi gerekse Çukurova Üniversitesi’ndeki gönüllü ekibin böylesi bir hazineyi Soma’da bırakmaktan gurur duyduklarını ifade eden Olmuş, kütüphanelerin kurulmasında emeği geçen tüm gönüllü öğrencilere teşekkür etti.