Türkiye’nin en uzun soluklu festivallerinden biri olan Akbank Caz Festivali’nin bir klasiği haline gelen ve bu yıl altıncısı düzenlenen “Kampüste Caz” etkinliği Çukurova Üniversitesi’nde müzikseverlerle buluştu. Konsere çok sayıda akademik ve idari personel ile öğrenciler yoğun ilgi gösterdi.

24. Akbank Caz Festivali’nin en çok ilgi gören etkinliklerinden Kampüste Caz kapsamında, "klezjazz" türünün en özgün topluluklarından Cukunft, Çukurova Üniversitesi Kongre Merkezi’nde sahne aldı.

Polonya-Türkiye diplomatik ilişkisinin 600. yıldönümü nedeniyle 2014 Kültür Programı kapsamında Akbank Caz Festivali ve Jazztopad Festivali işbirliğiyle gerçekleştirilen proje ile Cukunft, Adana’da cazın coşkusunu ve heyecanını üniversiteli gençlerle buluşturdu.

GRUP HAKKINDA KISA BİLGİ

Elektro gitarda Raphael Roginski, davulda Pawel Szpura, klarnette Pawel Szamburski, trompette Kacper Szreoder’den oluşan “Cukunft” grubu, 1850’lerden sonra Orta ve Doğu Avrupa halklarının folklorik ezgileriyle kendi yerel müzikal geleneklerini özel bir uyumla bir araya getirdi. Amerika’da klezmer müziğinin ilk örneklerini üreten grup “Klezjazz” olarak adlandırılan yeni bir caz türü oluşturarak, bu türün en özgün topluluklarından biri olduklarını da kanıtladı.