İstanbul Şehir Tiyatroları’nın kuruluşunun 100. yılı kutlandı.

İstanbul Şehir Tiyatroları’nın kuruluşunun 100. yılı, Cemal Reşit Rey Konser Salonu’nda dün düzenlenen organizasyonla kutlandı. Gecede sahne alan Erhan Yazıcıoğlu, Zihni Göktay, Nükhet Duru, Erol Evgin, Neco, Emre Altuğ, Burak Kut, Cihan Ünal, Hakan Aysev, Ayça Varlıer ve Aslı Omağ büyük alkış aldı.

Cemal Reşit Rey Senfoni Orkestrası’nın, yegane tiyatro orkestrası olan Şehir Tiyatroları Orkestrası’na eşlik ettiği gecenin şefliğini, Hakan Elbir gala gecesi için oluşturulan büyük orkestranın icra ettiği müziklerin düzenlemelerini Şehir Tiyatroları Müzik Direktörü Selim Atakan gerçekleştirirken, yönetmenliğini Arda Aydın üstlendi. Gala öncesinde, Şehir Tiyatroları Genel Sanat Yönetmeni Erhan Yazıcıoğlu ve beraberindeki sanatçılar, Muhsin Ertuğrul Sahnesi’nden Cemal Reşit Rey Konser Salonu’na yürüdü.

Belediye meclisinin aldığı kararla “Gümüş Caddesi” olarak bilinen cadde, “Darülbedayi Caddesi” olarak değiştirildi. Yazıcıoğlu ve beraberindekiler, Muhsin Ertuğrul Sahnesi’nin duvarına “Darülbedayi Caddesi” tabelasını astı. Bu sırada sanatçılar toplu fotoğraf çektirirken, bazıları da selfie yaptı. Cemal Reşit Rey Konser Salonu’nda gerçekleştirilen 100. yıl galasına, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ile aralarında Kadir İnanır, Erdal Özyağcılar, Perihan Savaş, Zihni Göktay, Cihan Ünal ve Çiğdem Tunç gibi sanatçılar ile çok sayıda Şehir Tiyatrosu sanatçısı katıldı.

ZİHNİ GÖKTAY’A BÜYÜK ALKIŞ

Gecede Erhan Yazıcıoğlu “Gölge”, Engin Alkan “Mezarcının Türküsü” ile büyük alkış alırken, “Tevye” performansıyla Cihan Ünal, “Ah Berelim” ile Zihni Go¨ktay-Funda Postacı-Sezai Altekin ayakta alkışlandı. “Lüküs Hayat”, “Keşanlı Ali Destanı”, “Gözlerimi Kaparım Vazifemi Yaparım”, “Yedi Kocalı Hürmüz” gibi Türk müzikal tarihine damga vurmuş oyunlarının yanı sıra, “Batı Yakasının Hikâyesi”, “Sefiller”, “Evita” ve “Damdaki Kemancı” gibi dünya müzikal tarihinde yer eden eserlerden de şarkılar Nükhet Duru, Burak Kut, Ayc¸a Varlıer, Hakan Aysev, Erol Evgin tarafından seslendirildi.