Ressam Müniran Aynan Çolakoğlu, 7 yıl önce tadilatı yapılan ve doğup büyüdüğü dedesi Hacı Sami Tartan’ın konağı olan Tartanzade Konağında ilk resim sergisini 29 Ekim Çarşamba günü açtı. Sergisini 29 Ekim Cumhuriyet Bayramına özel olarak açtığını kaydeden Çolakoğlu, serginin açılışında kurdeleleri kesmedi. Çolakoğlu açılışı kurdelelerin düğümlerini çözerek gerçekleştirdi. Kırmızı ve siyah olmak üzere iki kurdelenin düğümünü çözen Çolakoğlu, “Bu düğümleri kesmiyorum ve düğümlerini çözüyorum. Bu düğümler nasıl çözüldüyse ülkemizdeki kargaşa da aynen böyle çözülür. Ayrıca siyah kurdele Ermenek’teki maden ocağında mahsur kalan 18 işçi kardeşimize olan üzüntümüzü simgelemektedir. Allah yardımcıları olsun, işçi kardeşlerimizin iyi haberlerini bekliyoruz” dedi.

“BÜYÜK MUTLULUK DUYUYORUM”

Tartanzade Konağı hakkında da bazı açıklamalarda bulunan Çolakoğlu, “Tartanzade Konağının tadilatı 7 yıl önce yapıldı. İlk yapıldığında da ben sergi açmayı çok istemiştim. Ama açtırmadılar. Bana izin vermediler, bu konudan dolayı biraz üzgündüm. Sergimi açmak 7 yıl sonra açmak nasip oldu ve şimdi ailemin yadigarı olan bu tarihi konakta eserlerimi sergilemekten büyük mutluluk duyuyorum. Ben bu konakta büyüdüm ve bu konağın restorasyon çalışmalarında, her odada birer metre elimin emeği var. Hatta yukarıda göreceğiniz büyük salonda lalelerin yapraklarını, sarayın kapısını,  kayığı ve top taşıyan geminin toplarını ben yaptım” şeklinde konuştu.

“BENİM DE ADIMIN YAŞAMASINI İSTİYORUM”

Tartanzade Konağının tadilatında çok emeği bulunduğunu kaydeden Çolakoğlu, “ Dedemle beraber benimde adım yaşasın istiyorum. Bir de odalardaki tavan süslemelerini yaygı olarak yaptım.  Tavan süslemelerindeki her odanın resmi ayrıdır. Bir de sehpa yaptım. O sehpaları ve pencerenin içindeki resimleri uzunca bir süre konaktan kaldırmışlar. Bu durama üzüldüm ve benim emeğime saygısızlık yapıldığını düşündüm. Ama sağolsun Başkanıma söyledim ve Başkanım, ‘Konak satılmış olabilir, ama manevi olarak hala sizindir. İstediğinizi yapabilirsiniz’ dedi. Ayrıca ona da teşekkür ediyorum.  Dünden beri istediğim her şeyi yaptım. Eserlerimi arzu ettiğim gibi serdim. Yaygılarımı da serdim sehpalarımı da odaların ortasında görebilirsiniz. Bu konakta yasayan dedemin çocuklarının yani amcalarımın,  halalarımın bulabildiğim kadar resimlerini buldum ve sehpaya koydum. İlerde de büyük bir hayat ağacı yapmayı düşünüyorum. Dedemin hayat ağacını oluşturunca onu da sergileyeceğim” ifadelerini kullandı.

Hafta sonuna kadar açık olacak olan Çolakoğlu’nun resim sergisinin açılışında, Yarenler ekibinden Onguni Ahmet Tekin de Tartanzade Konağı için yazıp bestelediği türküyü ziyaretçilere söyledi.