Kendi yazdığı bir karakteri beyazperdeye taşıyan ilk kadın komedi oyuncusu olarak Türk Sinema tarihine geçmeyi başaran ve "Deliha filminin vizyona girmesinden sonra son dönemlerin en çok konuşulan ismi olan Gupse Özay, filminin özel gösterimi için Adana’da sinema severlerle buluştu. Filmin yönetmeni ve diğer oyuncularla birlikte Adana Otimum Outlet Alışveriş ve Eğlence Merkezi’nde sıcak kentin insanlarıyla buluşan Gupse Özay, büyük bir coşkuyla karşılandı.

Filmin yönetmeni Hakan Algül, oyuncular Derya Alabora, Cihan Ercan, Barış Arduç, Korhan Herduran ve Hülya Duyar ile geldiği Adana Optimum’un girişinde alkış yağmuru ile karşılanan Gupse Özay, kendileri için özel olarak hazırlanan platformda halkı selamladı. “Deliha’yı çok seveceksiniz, çok güleceksiniz” diyen Gupse Özay, gösterilen ilgiye teşekkür etti.

DELİ DOLU KIZIN SERÜVENİ

Gupse Özay, deli dolu bir kızın serüvenini anlatan filmdeki Deliha karakterinin kendisine çok benzediğini belirterek, “Deliha benim ergenlik çağıma çok benziyor. Ben de böyle aksi bir tiptim. Çirkin ördek yavrusuydum. Bu kızımız da babası öldüğü için anne ve anneannesiyle birlikte yaşarken delikanlılığa bürünmüş, ama aslında çok cici bir genç kız. Onun da hayalleri var, o da aşık olmak istiyor. İki erkek arasında kalışı, ardından ilk kez aşkla tanışması gibi duygu çalkantıları da var. Benim de hayatım böyle geçti diyebiliriz” dedi.

RECEP İVEDİK BENZETMESİ

Gupse Özay, ’Deliha’ ve ’Recep İvedik’ benzetmesi konusunda ise, “Deliha’nın duygusallığı, Recep İvedik’ten farklı. Ama delikanlılık, etrafını koruma gibi karakter özellikleri Recep İvedik’e benziyor. Bizim filmimizde çok fazla karakterin hikayesi var. Bizimkisine sadece komedi değil, romantik komedi diyebiliriz” yorumunu yaptı.

Macerayı seven bir yapısının olduğunu anlatan Gupse Özay, “Delilik, deli olmadan olmaz. Ben macerayı severim. Hayat kısa. ‘Sakin denizler, iyi kaptan çıkarmaz’ derim her zaman” diye konuştu.

Gupse Özay, seyirci istediği takdirde Deliha’nın devamının da geleceğini belirterek, hedefinin sinema sektörüne her yıl başarılı bir film yapmak olduğunu vurguladı. Filmin diğer oyuncuları da, romantizmi ve duygusallığı aynı anda arayanların bu filmi mutlaka izlemesi gerektiğini belirttiler.

GUPSE ÖZAY’DAN SELFİE

Halkla ve basınla söyleşinin ardından Gupse Özay ve Deliha oyuncuları, Adana Optimum Outlet içindeki Avşar Sinema Salonu’na geçerken de filmi izlemeye gelenlerce alkışlarla karşılandı. Sinema salonunda tekrar izleyicileri selamlayan Özay, "Bu filmi izlerken kahkahalarınızı duymak istiyorum" dedi. Oyuncular, gösterilen ilgiye teşekkür ettikten sonra izleyicilerle birlikte, Gupse Özay’ın cep telefonu ile çektiği selfie için poz verdiler.

Saf, temiz ama bir o kadar da deli dolu olan Zeliha’nın hayalindeki aşkı araması üzerine kurulan Deliha’nın, izleyiciyi kahkaha tufanına sürüklerken aynı zamanda Türk Sineması’na da yeni bir renk kazandıracağına kesin gözüyle bakılıyor.