ANTALYA (AA) - Akseki'de yaşayan 72 yaşındaki demir ustası Abdullah Demirel, babasından devraldığı mesleğini ilerleyen yaşına rağmen sürdürüyor.

İlçedeki tek demir ustası olan Abdullah Demirel, 13 yaşında babasının yanında başladığı mesleğinde 59 yılı doldurdu. Demir döverek geçimini sağlayan Demirel, güne körükle ocağı yakarak başlıyor.

Genelikle orak, kazma, çapa, tahra, keser, balta, bıçak gibi ürünler yapan Demirel, siparişle pulluk ve karabasan demiri de üretiyor.

Demirel, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yaşının 70'i geçmesine rağmen hala baba mesleğini sürdürdüğünü söyledi.

Dedesinin de demir ustası olduğunu ve Çanakkale'de şehit olduğunu belirten Demirel, "Babam mesleği ilçedeki bir başka demirciden, ben de babamdan öğrendim ama iki oğlum olmasına rağmen bu sanatı onlara öğretemedim. Çocuklarım bu sanata ilgi duymadılar. Ben de tek başına mesleğimi yaşatma mücadelesi veriyorum" dedi.

Bir zamanlar Akseki'de pek çok demir ustası bulunduğunu ancak artık bu mesleğe ilgi duyanların azaldığını vurgulayan Demirel, bugün ilçede kendisinden başka bu işi yapan kalmadığını kaydetti.

Demirel, ocağını yakmak için 60 yıllık kendi icadı körüğü kullandığını dile getirerek, yaptığı aletlere mührünü bastığını anlattı. Demirel, babasından kalan 50 yıllık dükkanda 100 yıllık örste demir dövmeye sağlığı elverdiğince devam edeceğini sözlerine ekledi.