Denizli Büyükşehir Belediyesi’nin yaklaşık 3 aydan bu yana yürüttüğü ve kent turizmine büyük katkı sağlayacak olan"Denizli Kültür Envanteri Projesi" tamamlanma aşamasına geldi.

Denizli Kültür Envanteri Projesi ile Denizli turizmine güç kazandırmayı hedefleyen Büyükşehir Belediyesi, proje kapsamındaki tüm çalışmaları tamamlama aşamasına geldi. Önümüzdeki günlerde tanıtımı yapılarak yayınlanacak olan proje kapsamında Denizli’nin kültürel miraslarına hem basılı hem de sanal ortamda ulaşmak mümkün olacak. Proje kapsamında Denizli Büyükşehir Belediyesi tarafından 3 kişilik özel bir saha ekibi oluşturulurken, Denizli’nin 19 ilçesinin tamamı karış karış dolaşıldı.

Bu süreçte çeşitli araştırma metotları kullanan ekip, kültürel miras özelliği gösteren çeşitli değerlerin bulunduğu yüzlerce mahalleye giderek tek tek fotoğraflama ve veri toplama çalışması gerçekleştirdi. Çalışma kapsamında onlarca kişiyle yüz yüze ve telefonla görüşülerek toplanan bilgiler de veri havuzuna aktarıldı. 2 aydan daha uzun bir süre boyunca devam eden bu çalışmanın sonucunda Denizli’nin 19 ilçesinde yer alan bilinen değerlerin yanı sıra, bugüne kadar fark edilmemiş veya unutulmuş değerlere de ulaşıldı.

Öte yandan, çekimi yapılan fotoğraflar da yayına hazır hale getirildi. Süreç sonunda ise Türkiye’ye örnek olacak bir katalog ile İngilizce içeriğin de sunulduğu bir internet sitesi oluşturuldu. Bu çalışmalar ile dijital ortama da aktarılmış olan Denizli Kültür Envanteri’nin katalogu ile internet sitesi, önümüzdeki günlerde yapılacak tanıtımın ardından yayınlanacak.

Bir çok açıdan Türkiye’ye örnek olan Denizli Kültür Envanteri Projesi’nin 3 ay gibi oldukça kısa bir süre içerisinde hayata geçirildiğini belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, bu proje ile Denizli turizminin uzun yıllardan bu yana hissettiği önemli bir eksikliğin giderildiğini ifade etti. Hayli geniş kapsamlı bir proje olan Denizli Kültür Envanteri’nin aynı zamanda dinamik bir proje olduğunun altını çizen Başkan Zolan, şunları kaydetti:

"Proje ile farklı kültürel değerlerimizi tek bir havuzda topladık. Kentimizin 19 ilçesinin yüzlerce mahallesinde bilinen ve bilinmeyen ne varsa, hepsini bir araya getirdik. Projemizin ilk sürümünü yayınladıktan sonra geliştirmeye devam edeceğiz. Hazırladığımız katalog ve internet sitesi ile de Denizlimizin tüm kültürel değerlerine zahmetsizce ulaşmak mümkün olacak. Kentimize ve turizm sektörüne hayırlı ve uğurlu olsun."