Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, kentin geçmişi ile geleceğini buluşturan eserlerin yer aldığı 18 kitaptan oluşan kültür yayınlarının tanıtımını yaptı.

Denizli Büyükşehir Belediyesi’nin kent belleğine kazandırdığı ve içerisinde 18 eserin yer aldığı kültür yayınlarının tanıtım toplantısı yapıldı. Denizli Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonu’nda düzenlenen toplantıya, Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Gökoğlan ve eserlerin yazarları katıldı. Osmanlı döneminden Çanakkale Savaşı’na, Cumhuriyet döneminden eski Türk büyüklerine kadar Denizli’nin nüfus, sosyal yaşantısı, tarih ve kültürünü anlatan 18 eserin yer aldığı Denizli Büyükşehir Belediyesi Kültür Yayınları tam not aldı. Tanıtımı yapılan 18 eserle birlikte Denizli Büyükşehir Belediyesi Kültür Yayınları sayısı 75’e ulaştı. Başkan Zolan, 18 eserin tanıtım toplantısında yaptığı konuşmada, kentte bulunan tüm değerlere sahip çıkabilmek, onları tespit edebilmek ve geçmişle geleceği buluşturabilmek adına kültür yayınları çalışması başlattıklarını hatırlatarak, "Hangi kitapta, hangi yazıda Denizli kelimesi geçiyorsa onu alıp kültür yayınları olarak yayınlama noktasında bir prensibi ortaya koymuştuk. Bu yürüyüş önceki belediye başkanımız, şimdiki Ekonomi Bakanımız Nihat Zeybekci Bey ile başlayan bir yürüyüş. Bizler tarafından da sürdürülüyor ve gerçekten bu yayınlar Denizli’nin farkında bile olmadığı birçok özelliklerini, güzelliklerini ve zenginliklerini ortaya çıkarıyor" diye konuştu.

Başkan Zolan, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Belki bu yayınlarımız bazıları için bugün çok fazla anlam ifade etmiyor olabilir ama gelecekte daha da değerlenecek bu yayınlar. Sonraki yıllarda ise kültür yayınlarımız tartışmasız kaynak kitap haline gelecek. Denizli’nin değerleri dendiğinde, Denizli Büyükşehir Belediyesi yayınlarına mutlaka bakılacak. Çok değerli hocalarımız, yazarlarımızın, şairlerimizin buradaki emekleri o gün daha da değerli hale gelecek. Ama biz istiyoruz ki, o değerlerimiz kaybolmadan, o değerlerimiz bilinir haldeyken sahip çıkalım ve gelecek nesli geçmişle, köklerimizle, özümüzle buluşturalım istedik. Bu noktada emek veren bugüne kadar bu kültür yayınlarına katkı sağlayan herkese teşekkür ediyorum. Her biri birbirinden kıymetli. Bugün onları size takdim etmenin mutluluğunu ve gururunu yaşayacağım."

Başkan Zolan’ın konuşmasının ardından yazarlar kitapları hakkında kısa bilgiler verdi.