Akgün; “Karaman Müzesi Müdürlüğü Başkanlığı’nda Yrd.Doç.Dr. Mehmet TEKOCAK, Doç Dr. Ertekin DOKSANALTI, Prof. Dr. Ali BORAN ve ekiplerinin katılımı ile kazının yapılmasına 30.04.2013 tarih ve 84463 sayılı yazının oluru ile izin verilmiştir.” dedi.

Karaman Milletvekili Mevlüt AKGÜN açıklamasında;

“Karamanımız, Kültür Turizmi açısından önemli bir potansiyele sahiptir. Ancak, kültürel varlıklarımızın bir kısmı henüz gün yüzüne çıkarılamamıştır.

Karamanımızı kültür turizmi açısından önemli merkezlerden biri yapacak olan Derbe Höyüğü yıllardan beri kazı çalışmaları için beklemekte idi. Derbe Höyüğü Hıristiyanlarca kutsal sayılan, önemli kaynaklarda da adı geçen ve yüzlerce turistin ziyaret ettiği bir höyük olmasına karşın, içerisinde hangi eserlerin bulunduğu bugüne kadar gün yüzüne çıkarılamamıştı.

Son birkaç yıldır Höyüğün kazı kapsamına alınması için Kültür ve Turizm Bakanlığı nezdinde yaptığımız girişimler neticesinde yatırım programına alınan Derbe Höyüğü için Bakanlıkça kazı izni verilmiştir.

Karaman Müzesi Müdürlüğü Başkanlığı’nda Yrd.Doç.Dr. Mehmet TEKOCAK, Doç Dr. Ertekin DOKSANALTI, Prof. Dr. Ali BORAN ve ekiplerinin katılımı ile kazının yapılmasına 30.04.2013 tarih ve 84463 sayılı yazının oluru ile izin verilmiştir.

Kazının Karaman’a ve İlimiz Kültür Turizmine önemli bir katkı sağlayacağını inanıyor, emeği geçen herkese Karaman halkı adına teşekkür ediyorum. ” dedi.