Daha derin STEM öğrenimi için ders planı hazırlama ve kurgulama odaklı bir yaklaşımın benimsendiği eser, öğretmen adayları, öğretmenler ve okul yöneticileri için bir kılavuz kitap niteliğini taşıyor. STEM alanında ders planı oluşturma üzerine Türkçe’ye kazandırılan ilk eser olma özelliğini taşıyan kitapta, ülkemizde henüz çok bilinmeyen ders kurgulama yöntemi, ders veya ünite planlamasından farklı olarak gerçekleştirilecek bir dersin daha önceden kurgusunun yapılarak bu dersin kusursuz bir biçimde tamamlanmasını sağlamayı hedeflendi.

Ders esnasında öğrencilerden gelebilecek soruların önceden öngörülmesi, dersin hangi aşamasında hangi etkinliğin gerçekleştirileceğinin belirlenmesi veya ders sonunda gerçekleştirilecek olan değerlendirmenin kurgulanması gibi daha birçok öngörünün önceden kurgulanması, derslerin verimini maksimum seviyeye çıkarmanın yanında, öğretmenin kendisini geliştirmesine de büyük katkı sağlayacak.

Kitap hakkında ortak açıklama yapan Abdioğlu ve Çevik, “Çevirisini yaptığımız kitabın yazarlarının anlatımıyla, bir evlilik yıldönümü partisinin organizasyonudur ders kurgulama. Ders kurgulamanın özellikle STEM (Fen-Teknoloji-Mühendislik-Matematik) alanlarından fen ve matematik derslerinde uygulanması, STEM’de daha derin öğrenmelerin gerçekleşmesinde önemli bir kilometre taşı olacaktır. Kitapta, matematik derslerinde klasik yöntemlerle anlatılan oran-orantı konusunun, STEM tabanlı ders kurgulama yöntemiyle nasıl bambaşka bir şekilde öğrencilere kazandırıldığını göreceksiniz. Yine kitapta, Simpsons’lar gibi çizgi karakterlerinin ders kurgulama yönteminde matematik öğretimi için kullanıldığını gördüğünüzde “Aaaa hiç aklıma gelmezdi” şeklinde bir hayret ifadesini kendi kendinize fısıldadığınızı fark edeceksiniz. Fen dersi kapsamında gerçekleştirilen sorgulama temelli bir STEM etkinliğinde, pelikan yuvalarını kurtarmak için mühendislik tasarımının ders kurgulama yoluyla işe koşulmasının sizlere farklı bir bakış açısı kazandırdığını görecek ve orijinal çalışma konularının zihninizde canlandığını hissedeceksiniz.

Ülkemizde STEM çalışmaları her ne kadar hızlı bir ivme yakalamış olsa da, STEM’de Ders Kurgulama’nın henüz kullanılmamış olması, çeviri süresince bizi kaygılandırmıştır. Lakin STEM’de ders kurgulamaya odaklanmış olan bu kitabın öğretmen ve öğrencilere olacak katkılarını düşündüğümüzde, o kaygının yerini büyük bir heyecan almıştır.

Kitabın çevirisi sırasında bizden desteklerini hiçbir zaman esirgemeyen, ilham kaynaklarımız değerli eşlerimizin ve hayatımızın anlamı çocuklarımızın teşekkürden daha fazlasını hak ettiklerini düşünüyoruz.

Türkçemize kazandırdığımız bu değerli eserin özellikle STEM eğitimi vermek isteyen öğretmenlerimize, öğretmen adaylarımıza, kitapta kendilerine de büyük bir bölüm ayrılan okul yöneticilerimize ve bilime aç tüm insanlara faydalı olması temennilerimizle.” dedi.