Türkiye, dünya seyahat pazarının en üst düzeydeki temsilcilerini Londra’da buluşturan World Travel Market Fuarı’nda (Dünya Seyahat Pazarı) açılan stant ile tanıtılıyor.

Dünya turizmindeki en son eğilimlere yön verilen World Travel Market Fuarı’nda Türkiye, Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın yanı sıra kamu ve özel sektör işbirliğinde tanıtılıyor. Londra Excel fuar alanındaki Türkiye 783 metrekarelik bir stant ile yer alıyor. Turizm endüstrisinin önde gelen temsilcilerinin katıldığı fuardaki Türkiye standında Çanakkale Zaferi konulu hazırlanan ‘Çanakkale Anma Köşesi’ ziyaretçilerden büyük ilgi görüyor. 2015 Çanakkale Zaferi’nin 100. yılı anısına özel olarak hazırlanan köşede dönemi yansıtan siyah-beyaz fotoğraflar, yine döneme ait bilgiler eşliğinde sergileniyor.

Fuardan hemen önce dünyanın en büyük seyahat rehberi olarak kabul gören Lonely Planet tarafından gerçekleştirilen dünyada seyahat edilebilecek en iyi bölgelerin belirlendiği “Best in Travel 2015”te ise Gelibolu birinci oldu. En iyi bölge seçilen Gelibolu, fuarda da özel hazırlanan kitaplarla tanıtılıyor. Çanakkale Anma Köşesi’nde Kültür ve Turizm Bakanlığı’nca yaptırılan Gelibolu broşürleri dağıtılıyor.

Türkiye standında Londra Kültür ve Tanıtma Müşavirliği’nce düzenlenen #takemeturkey adlı sosyal medya yarışması kapsamında blog, instagram ve fotoğraf dallarında dereceye giren beş kişiye ödülleri verildi.

Bu arada, KKTC Ekonomi, Turizm, Kültür ve Spor Bakanı Serdar Denktaş, Londra Büyükelçisi Abdurrahman Bilgiç ile Kültür ve Turizm Bakanlığı Tanıtma Genel Müdürü İrfan Önal, Türkiye standını ziyaret etti.

World Travel Market’te uluslararası seyahat profesyonelleri, çeşitli bir yelpazede yüz yüze iş görüşmeleri yapma fırsatı buluyor. World Travel Market, 6 Kasım’a kadar konuklarını ağırlayacak.