Türk edebiyatının usta kalemlerinden Necip Fazıl Kısakürek’in Devlet Tiyatrolarında üçüncü eseri, 74 yıllık bir masal olan ‘Sabır Taşı’ seyirciyle buluştu.

Yerli yazarların eserlerine son yıllarda sahnelerinde daha çok yer vermeye başlayan Devlet Tiyatroları, bu kez 1940 yılında yazılmış ve bugüne kadar hiç sahnelenmemiş mistik bir eseri sahneye taşıdı. Türk tiyatrosunda mistisizmin önemli örneklerinden biri olan ve ‘Muradına Eren Kız’ ismiyle de anlatılagelen bu fantastik masal, aynı zamanda Devlet Tiyatrolarında sahnelenen üçüncü Necip Fazıl eseri oldu.

Necip Fazıl’ı, ‘Bir Adam Yaratmak’ isimli eseriyle ilk kez 21 yıl önce sahnelerine taşıyan Devlet Tiyatrolarının, geçtiğimiz sezon sahnelediği ‘Para’ isimli oyun ise yine kapalı gişe oynamıştı.

Şiirsel ve masalımsı anlatımıyla seyircisini düşsel bir atmosfere çeken ‘Sabır Taşı’, sabrın ve iyiliğin sembolü olan bir genç kızın başından geçenleri anlatıyor.

Sembolist tiyatro anlayışının izlerini taşıyan eser, dekorundan kostümüne, aksesuarından ışığına Devlet Tiyatrolarında büyük özenle hazırlandı. Sevgisi için nefsini unutan, dileklerini kaybetmeyi ve hatta yok olmayı seçenlerin yaşamlarından izler bulacağı ‘Sabır Taşı’nda duygu yoğunluğu ise oldukça yüksek.

Servet Aybar’ın yönettiği Ankara Devlet Tiyatrosu yapımı oyunda; Aslı Artuk Şener, Özlem Gür, Ayla Alevok, Eda Yılmaz Yener, Bülent Türkmen, Yasin Erol, Betül Tirben, Aral Seskır, Rıza Eliaçık ve Berkan Görgün rol alıyor. ‘Sabır Taşı’ isimli oyun Aralık ayı boyunca Stüdyo Sahnede seyirciyle buluşacak.