Dil Bayramının 81. Yılı kutlaması çerçevesinde Atatürkçü Düşünce Derneği Karaman Şubesi "DİL VE ULUS DEVLET" panelini gerçekleştirildi.

ADD Karaman Şubesinden yapılan açıklamada;''

Panele Karaman'ın aydınlık insanlarının ilgisi yoğundu. Panelimizin açılışında Hamza ŞANLITÜRK'ün okuduğu Karamanoğlu Mehmet Beyi Arıyorum ve Sevkan ÖZTAŞ'ın okuduğu Mustafa Kemal Şiiri izleyenlerden büyük beğeni ve alkış aldı.

Panelimizi ADD Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Emre Altınışık ustalıkla yönetti. Panelist Prof. Dr. Bülent ÇUKUROVA Dil ve ulus devlet ilişkisini ve Emperyalist ülkelerin ulus devletleri yok etme mücadelesine karşı neler yapılması gerekenleri anlattı. Yrd. Doç. Zekiye ÇAĞIMLAR; dilde bozulmanın ne hale geldiğini çarpıcı örneklerle ile gözler önüne sererek, dil birliğinin önemine vurgu yaptı. CHP Uşak Milletvekili Dilek AKAGÜN YILMAZ ise anadilde eğitimin ülkenmizin bölünmesine giden yolun yapı taşlarından bir olduğuna vurgu yaparak, yeni anayasa çalışmalarında iktidarın ulus devleti yok etmek için düzenlemeler getirmek istediğini buna izin verneyeceklerini anlattı. ADD Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Ayhan FİLAZİ son konulmacı olarak; iktidarın 11 yıldır dil konusunda ve ulusal bütünlüğü bozma konusunda yaptıklarını sıraladı. öz eleştiri yaparak halka tehlikeyi doğru ve anlayabilecekleri bir düzeyde anlatmak zorunda olduğumuzu anlattı. Panelin sonunda panelistlere Karamanoğlu Mehmeybey'in fermanının bulunduğu küçük heykelcikler takdim edildi,''dendi.