Bursa’da düzenlenen "Dilimiz Türkçe Paneli"ne katılan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı, İstanbul Milletvekili, Türkiye Dil ve Edebiyat Derneği Genel Başkanı Ekrem Erdem, ’’Allah’ın insanlara lutfettiği en büyük nimetlerden birisi dildir. Güzel dilimizin DNA’sını bozmak isteyenler var" dedi.

Türkiye Dil ve Edebiyat Derneği Bursa Şubesi’nin Ördekli Kültür Merkezi’nde düzenlediği ’’Dilimiz Türkçe’’ paneline Bursa Valisi Münir Karaloğlu, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ekrem Erdem, Bursa milletvekilleri Mustafa Öztürk, Hakan Çavuşoğlu, Osmangazi Belediyesi Başkanı Mustafa Dündar ile çok sayıda yetkili ve vatandaş katıldı. Önce eski Bursa fotoğraflarından oluşan slayt gösterisi sunuldu. Bursa Dil ve Edebiyat Derneği Başkanı Özgen Keskin, Türkiye Dil ve Edebiyat Derneği Genel Başkanı Ekrem Erdem ve Prof. Dr. Hüseyin Algül birer konuşma yaptı. Keskin, ’’Dernek olarak kamu yararına hizmetler yapıyoruz. Perşembe günleri kadınlarımıza konferanslar veriyor, haftanın her günü gençlerle sohbetler düzenliyoruz. Bugün de dilimiz Türkçe hakkında konuşacağız" dedi.

Prof. Algül ise, "Türkçe sevdalanması gereken bir dildir. Hepimiz bu sevdanın bir mahallesinde, bir sokağında bulunuyoruz. Bizi biz yapan dilimizdir" diye konuştu.

Ardından söz alan Ekrem Erdem, ’’Allah’ın insanlara lutfettiği en büyük nimetlerden birisi dildir. Dil olmasaydı, insanların diğer mahluklardan farkı olmazdı. En önemlisi de Türkçe gibi bir dilimiz var, fakat dilimizin DNA’sını bozmak isteyen vatandaşlarla karşı karşıyayız" dedi.

Türkçenin yabancılaşmasından yakınan Erdem, ’’Sabah uyanamamış, öğle vakti uyanan bir kişi kahvaltı etmiyor da brunch yapıyor. Bizim Türkiye’mizde brunch yok, kuşluk var. İddia ediyorum, kelime sayısı en çok olan dil Türkçedir’’ diye konuştu