Erasmus kapsamında kabul edilen 5 uluslararası gençlik hareketliliği projesiyle, 26 genç üyemiz İtalya, Portekiz, Hollanda, Fransa ülkelerinde gerçekleşecek olan projelere katılım sağlayarak ülkemizin ve ilimizin görünürlüğünü artırmaya ve tanıtımını yapmaya katkı sağlayacaktır.
Projelerin konuları farklılık göstermekle beraber asıl amaç; Türkiye ve Karaman’ın kültürel ve tarihsel açıdan tanıtılması, kültürlerarası öğrenme, önyargıların kırılması, yeni yerler keşfetme ve öğrenme şeklindedir.
Projelerde özellikle Karaman’a ait kültürel, tarihsel mekanların tanıtılması, yöresel kıyafetler, yiyecek ve içecekler, müzik, danslarımızın tanıtılması gibi konular ön plandadır. Projeler neticesinde Karaman sadece gidilen ülkelerdeki gençlere değil, proje kapsamında gelen diğer ülkelerdeki gençlere de tanıtılmış olacaktır.
Projelerin ilki 11-16 Haziran 2016 tarihleri arasında İtalya’da gerçekleşmiş ve Karaman Gençlik Kulübü’nü temsil eden katılımcılar bugün ülkemize dönüş yapmışlardır. 
Proje ayrıntıları şu şekildedir.
-Proje İsmi; Doğadan Öğreniyoruz (From Nature We Learn)-Eğitim Kursu
-Proje Tarihi; 11-17 Haziran 2016
-Proje Yeri; İtalya, Sorbo San Basile, Catanzaro
-Ortak Ülkeler; Yunanistan, Italya, Polonya, İspanya, Letonya
-Proje Özeti; Yaygın öğrenim metodlarıyla gençlerin doğadan öğrenmelerini, kültürel açıdan gelişmeleri, açık alan aktivitelerinin çeşitlendirilmesi ve gençlik çalışmalarının uluslararası boyuta ulaşması amaçlanmaktadır.
Karaman Gençlik Kulübü yeni merkez binasında çocuklara, gençlere ve yetişkinlere hizmet vermeye devam etmektedir.