İstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesi’nden Fahri Doktora Diploması alan Yazar Pelin Atakan ’Pelince Artık Yalnız Değilim’ adlı günlüklerinden oluşan kitabını 33. Uluslararası İstanbul Kitap Fuarı’nda imzaladı.

Geçtiğimiz günlerde İstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesi’nden Fahri Doktora Diploması’nı alan Pelin Atakan, Tüyap Fuar ve Kongre Merkezi’nde 33. Uluslararası İstanbul Kitap Fuarı’nda Babıali Kültür Yayınları standında (3. Salon - 202 A Standı) okurlarıyla buluştu. Çocukluğu ve gençliğinde gökyüzünden seçtiği bir yıldıza hayatını anlatan ve yazdığı eseriyle dikkat çeken 24 yaşındaki Down Sendromlu yazar Pelin Atakan, ‘Pelince Artık Yalnız Değilim’ adlı günlüklerinden oluşan kitabını imzaladı.

Çok heyecanlı olduğunu söyleyen Pelin Atakan, “Böyle bir başarıyı kazandığım için çok mutluyum. Burada olmak, her yerde kitabımın olması beni çok mutlu etti. Böyle bir başarıyı kazanmak beni çok mutlu etti. Bu kitaptan sonra hayatım değişti. Önce devlet memuru oldum. Daha sonra kitap yazmaya başladım. Kitap yazarak önceden belirlemiş olduğum hedefleri gerçekleştirdim. Yazarak hayallerime kavuştum. Duygularım anlatılamaz. Hayatım değiştiği için de çok şanslıyım. Beni bu günlere getiren anneme buradan teşekkür ediyorum” dedi.

“Bir gün kitap fuarında kitaplarımı imzalayacağımı beklemiyordum” diyen Atakan, sözlerine şöyle devam etti: “Nasıl oldu anlamadım. Kendimi burada buldum. Aynı zamanda çok huzurluyum. Burada olmak beni mutlu etti ve duygulandırdı. Geçtiğimiz günlerde İstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesi’nden Fahri Doktora Diploması aldım. Aldığım bu Fahri Doktora Diploması için İstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkan Vekili Ekrem Çalkılıç’a teşekkür ediyorum. Onun sayesinde birçok şeyi başardım. Böyle bir diplomayı aldığım için çok mutluyum diyebilirim.”

Atakan ’Pelince Artık Yalnız Değilim’ kitabının ardından ikinci kitabını da yazmayı düşündüğünü söyledi.