Gebze Belediyesi kültür-sanat etkinlikleri kapsamında Dr. Serkan Karaismailoğlu Gebzeliler ile bir araya geldi.

Gebze Belediyesi kültür-sanat etkinlikleri kapsamında Dr. Serkan Karaismailoğlu’nun katılımıyla “Beyinde Ararken Bağırsakta Buldum” konulu bir konferans gerçekleştirdi. 15 Temmuz Milli İrade Kent meydanında bulunan kültür merkezi salonunda gerçekleşen sağlık konferansının ev sahibi Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker’in yanı sıra belediye başkan yardımcısı Sadık Albayrak, belediye meclis üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Programın açılışında kısa bir selamlama konuşması gerçekleştiren Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker, “Gebze artık her anlamda gelişen ve büyüyen bir şehir haline geldi. Bu anlamada şehir kültürünün oluşabilmesi için kültür-sanat etkinlikleri büyük önem taşıyor. Gebze Belediyesi olarak anne olma sıfatı ile kadınlarımızın gelişimlerine büyük önem veriyoruz. Çünkü sizler toplumun gelişmesinde çok önemli bir role sahipsiniz. Ailenin gelişmesi çocuklarımızın iyi yetişmesi sizlerin kendiniz iyi yetiştirmenizle alakalı. Bu sebeple sizler bizler için çok değerlisiniz. Ben hepinize kültür-sanat etkinliklerine gösterdiğiniz ilgi ve katılım için teşekkür ediyorum” dedi.

Daha sonra “Beyinde Ararken Bağırsakta Buldum” konulu konuşmasını gerçekleştiren Dr. Serkan Karaismailoğlu, “İnsan derisinin altında birbirinden farklı birçok organdan meydana geliyor. Bunun yanında insanın en küçük yapısı olan 35 trilyondan oluşan hücrelerden oluşuyor. Biz göremiyoruz ama vücudumuzda çok fazla mikro organizma yaşıyor. Mikro organizmaları biz hep kötü olarak görürüz ama aslında bizler için çok fazla iş yapıyorlar. İnsanın sadece bağırsaklarında 40 trilyon mikro organizma yaşıyor. O zaman şunu sorma gerekiyor bu beden benim mi? Çünkü beni ben yapan hücre sayısı 35 trilyon sadece bağırsaklarımda yaşayan mikro organizma 40 trilyon. Yeni dönemde gördük ki birçok davranışın ve özelliğin sebepleri işte bunlar” ifadelerini kullandı.