SİVAS (AA) - "Düğün Dernek 2 Sünnet" senaristi ve yönetmeni Selçuk Aydemir, başrol oyuncuları Ahmet Kural ile Murat Cemcir, Sivas'ta öğrencilerle söyleşide bir araya geldi.

Öğrenciler ilk olarak Cumhuriyet Üniversitesi (CÜ) Kültür Merkezi'nde filmi izledi. Film gösteriminin ardından Aydemir, Kural ve Cemcir Kültür Merkezi'ndeki söyleşide öğrencilerle buluştu.

Öğrencilerin film hakkındaki sorularını yanıtlayan Aydemir ve oyuncular, Kayseri'den kendilerini görmek için gelen ve heyecandan gözyaşlarına hakim olamayan bir kız öğrenciyle sahnede özçekim yaptı. Söyleşide öğrencilerin soruları zaman zaman gülüşmelere neden oldu. 

Aydemir, Sivaslı olduğu için film gösterime girmeden Sivas'taki öğrencilerle buluşmak istediklerini söyledi. "Düğün Dernek 2 Sünnet"in, ilk filme göre daha maliyetli olduğunu dile getiren Aydemir, bu filmden dahi iyi gişe beklediklerini kaydetti.

Ahmet Kural ise film için kafasını kazıtıp, kilo aldığını ifade etti. 

Cemcir de filmde en çok köpeğin kendisini ısırdığı sahneyi çekerken zorlandığını belirtti.

Rektör, Prof. Dr. Faruk Kocacık, söyleşinin sonunda Aydemir, Kural ve Cemcir'e teşekkür plaketi ile tablo hediye etti.

 

- Film ekibi, gazetecilerle özçekim yaptı

 

Daha sonra kentteki basın mensuplarıyla kültür merkezindeki toplantıda bir araya gelen Aydemir ve oyuncular,  gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Aydemir, "Düğün Dernek" ve "Düğün Dernek 2 Sünnet" filmlerini Sivas'ta yaşanmış bir hikayeden yola çıkarak yazdığını ve sünnet düğününün de hikayenin devamı olduğunu söyledi.

Bir basın mensubunun "Büyük bir gişe yaparsanız 3. filmi çekecek misiniz?" sorusu üzerine, Aydemir, "Benim için film çekmek gişeye bağlı değil. Filmde müjdelenen 'Düğün Dernek 3' mü, başka bir mesajı mı? Bunu zamanla göreceğiz" dedi.

Filmde Emel Sayın'ın neden rol almadığı sorusu üzerine ise "Emel Sayın Mustafa Keser'in kafasında bağlama kırmak istemedi, imajına ters olduğunu söyledi. O kabul etmeyince Nükhet Duru'ya söyledik ve kabul etti" diye konuştu.

Aydemir, ikilemeleri sevdiğini söyleyerek, ofis hayatını anlatan ve adı ikileme olan bir film daha çekmeyi düşündüğünü, sonrasında adında ikileme olan bir film çekmeyi düşünmediğini söyledi.

Kural ve Cemcir de söyleşiden memnun kaldıklarını dile getirerek, Sivas'ta olmaktan mutlu olduklarını söyledi. 

Söyleşinin ardından film ekibi, basın mensuplarıyla özçekim yaptı.

Düğün Dernek 2 filmi yarın vizyona girecek.