ESKİŞEHİR (AA) - Eskişehir'de, Odunpazarı Belediyesinin ev sahipliğinde Uluslararası Ahşap Kültürü Derneği (IWCS) ve Türkiye Ormancılar Derneği iş birliğiyle düzenlenen "Dünya Ağaç Günü" etkinliklerinin başlaması dolayısıyla tören yapıldı.

"Ağaç güzeldir" sloganıyla ilki 2013 yılında Tanzanya'da, ikincisi de geçen sene Çin'de organize edilen etkinliğin üçüncüsü, 68 ülkeden 300 sanatçının katılımıyla Eskişehir'de gerçekleştiriliyor.

Vali Güngör Azim Tuna, Odunpazarı Belediyesi Kültür Merkezi'ndeki törende yaptığı konuşmada, Dünya Ağaç Gününün Eskişehir'de kutlanmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Eskişehir'in birçok alanda kendisini ispat eden bir kent olduğunu anlatan Tuna, "Kentimiz, kültür ve sanat alanında da son yıllarda çok önemli mesafe kazanıp marka bir şehir olma yolunda emin adımlarla ilerliyor. Medeniyetimizde ağacın ve taşın özel bir yeri vardır. İnsanın doğasına en uygun olana işaret eden ağacın önemine vurgu yapan bu etkinlik, Eskişehir'in de buna ev sahipliği yapması oldukça önemli ve anlamlıdır" diye konuştu.

Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen ise ağacın insanoğlunun adeta en büyük arkadaşı olduğunu belirterek, bu unsurun günlük yaşantının her yerinde bulunduğunu kaydetti.

İnsanlığın ağaca pek çok borcunun olduğunu vurgulayan Büyükerşen, "Odunpazarı Belediyesi ev sahipliğinde böyle bir etkinliğin yapılması mutluluk verici. Burada her yıl ağaç sanatları festivali yapılabilir. Eskişehir, ağaç sanatları müzesine sahip olacak, mevcut müzelerimize bir yenisi eklenecek" ifadesini kullandı.

Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt da etkinlik kapsamında dostluk, kardeşlik ve barış ormanı kuracakları bilgisini vererek, böylesine bir etkinliği düzenlemekten duyduğu memnuniyeti belirtti.

Uluslararası Ahşap Kültürü Derneği Başkanı Howard Rosen, Türkiye Ormancılar Derneği Genel Başkanı Fevzi Kaleli ve diğer davetlilerin katıldığı törende, halk oyunu gösterileri de yapıldı.

Bu arada, 25 Mart'a kadar devam edecek etkinlik çerçevesinde sanatçıların yapmaya başladığı eserler, Eskişehir'de açılması planlanan ağaç sanatları müzesinde sergilenecek.