ESKİŞEHİR (AA) - Eskişehir Sanat Derneği'nin 60 üyesi, 7 kıtada çektikleri fotoğrafları, sanatseverlerin beğenisine sundu.

Dernek tarafından "Gezdim Gördüm" adıyla açılan ve 60 üye tarafından çekilen 60 fotoğrafın bulunduğu sergi, Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Turgut Özakman Sergi Salonu'nda açıldı.

Dernek başkanı Şehabeddin Tosuner, gazetecilere yaptığı açıklamada, serginin gezmeyi ve fotoğraf çekmeyi teşvik edici bir etkinlik olduğunu söyledi.

Bu tarz sergilerin Avrupa'da yaygın bir etkinlik olduğunu belirten Tosuner, şöyle konuştu:

"Bu şekilde bir etkinlik Türkiye'de ilk kez yapılıyor. İnsanlar gittikleri, gezip gördükleri yerlerde fotoğraflarının içerisinde kendisini de alarak fotoğraflar çektiriyor. Programda yer alan eserler Avrupa, Asya, Afrika, Antarktika, Güney Amerika, Kuzey Amerika ve Okyanusya gibi yedi kıtayı gezen insanların fotoğraflarından oluşuyor. Sergide 60 kişi 60 fotoğraf çekti. Biz bu sergiyi ilçelere ve köylere taşıyacağız. Bu şekilde farklı kıtaları gezen insanlar buraları görme olasılığı az, daha küçük yerlerde yaşayan insanlar da buraları görmüş olacaklar."