KONYA (AA) - Selçuk Üniversitesi (SÜ) Sanat ve Tasarım Topluluğu üyeleri, düşünce tembelliğine vurgu yapmak için 260 kişinin gözü kapalı fotoğrafını çekerek, "Kış Uykusu" adlı sergi açtı.

Topluluğun akademik danışmanı Doç. Dr. İlham Enveroğlu, sergide topluluk üyelerinin düşünce tembelliğine vurgu yapmak için 260 kişinin gözü kapalı fotoğrafını çektiğini söyledi.

Bunların arasında tek bir fotoğraftaki kişinin gözlerinin açık olduğunu belirten Enveroğlu, şunları kaydetti:

"O da düşünce tembelliğinden uyanışı simgeliyor. Bir hafta boyunca ziyaretçilerin beğenisine açık olacak sergimizde fakültemizin farklı bölümlerinden öğretim üyeleri, ziyaretçilerle sergi konsepti etrafında söyleşiler gerçekleştirecek. Bakabilen gözlerimiz görmeyi bırakalı çok oldu. Dokunduklarımızı hissetmez olduk. Bu derin uykunun ayrılmaz bir parçası oluyoruz günden güne. Görebilen, hissedebilen birkaçının yaptıklarını tüketiyor, onları taklit ediyor hatta kopyalıyoruz ve bunun farkına bile varmıyoruz çoğu zaman. Televizyondan ninniler dinliyor, internetten masallar okuyor, hayatın olağan monotonluğunda kayboluyoruz. Sormuyor, sorgulamıyor kabul ediyoruz her şeyi. Biz uyurken kimliğimizi yok ediyor birileri, özgünlüğümüzü öldürüyor. Fabrikadan çıkmışcasına tek tipleşti dünyalılar. Çeşitliliğimizi, zenginliğimizi yitirir olduk. Belki de her şeye kolay ulaşabildiğimiz için silkinip atmalıyız bu tembelliği. Görmeli, düşünmeli ve hissetmeliyiz. Artık kalkıp bu tatlı uydudan, her şeye rağmen uyanık kalanlara karışmalıyız. Uyanmak kurtuluştur."

Daha sonra serginin açılışına katılan Konya Valisi Muammer Erol, SÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Şahin ve Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hüseyin Kara, Enveroğlu'ndan sergi hakkında bilgi aldı.