Edirne Belediye Başkanlığı tarafından Cumhuriyetin kuruluşunun 94. yıldönümü nedeniyle Saraçlar Caddesinde konser düzenlenecek. Edirneliler, Edip Akbayram ve Hüseyin Turan’ın seslendireceği şarkılarla cumhuriyet coşkusu yaşayacak.

Ünlü sanatçı Edip Akbayram ve Hüseyin Turan, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeniyle 28 Ekim Cumartesi saat 21.00’de konser verecek. Saraçlar Caddesinde düzenlenecek olan konserde ilk olarak Hüseyin Turan sahne olacak. Edirnelileri, muhteşem bir geceye hazırlayacak olan Hüseyin Turan’ın ardından Edip Akbayram en güzel cumhuriyet şarkılarını ve sevilen türkülerini seslendirecek.

Yok olmak üzere olan bir millettin, destansı bir mücadele sergilediğini ve bu mücadelenin 29 Ekim 1923 tarihinde Cumhuriyet’in ilan edilmesiyle taçlandığını ifade eden Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, “Her 29 Ekim’de olduğu gibi bu yılda Cumhuriyet coşkusunu Edirne’de yaşayacağız. Cumhuriyet, yeniden dirilişimizin, bağımsızlığımız simgesidir. Tüm Edirne halkını Cumhuriyet coşkusunu yaşamak için konsere davet ediyorum. Türk milletini bölmeye, Cumhuriyeti yıkmaya, toprak bütünlüğüne son vermeye kimsenin gücü yetmez ve de yetmeyecektir” dedi.