Perküsyon sanatçısı Engin Gürkey, Müziğin Binbir Dili adlı programına ünlü besteci ve yorumcu Eflatun’u konuk etti. Eflatun tüm şarkılarını bir albümde toplayacağı müjdesini verdi.

Perküsyon sanatçısı Engin Gürkey, hazırlayıp sunduğu Müziğin Binbir Dili adlı programa ünlü besteci ve yorumcu Eflatun’u konuk etti. Küçükçekmece Belediyesi Halkalı Kültür ve Sanat Merkezi’nde gerçekleşen müzikli söyleşide Küçükçekmecelilerle buluşan Eflatun, birbirinden güzel eserler seslendirdi. Engin Gürkey’in de Eflatun’a ritimleriyle eşlik ettiği gecede müzikseverler unutamayacakları bir gece yaşadı.

ALBÜM MÜJDESİ

Kişisel albümlerinde kullanmak dışında dostlarına pek çok eser verdiğini kaydeden Eflatun, “Şarkının sözleri kadar, sanatçının sesinin güzel olması ve parçayı iyi yorumlaması da çok önemli benim için. Çok şükür ki eserlerimi alan sanatçılar bu iki özelliğe sahip. Tabii ki her zaman kendi eserlerimi söyleme hakkına sahibim. Zaten ileride ‘Eflatun şarkıları’ diye bir albüm yapıp tüm şarkılarımı bir albümde toplayacağım. Harika bir kültür merkeziniz var. Bunlar her belediyeye örnek olmalı” dedi.

Eflatun, her zaman yapılmamış olanı yapmak istediğini belirterek "Bu nedenle Aşklambaç ismini koydum şarkıma. Orada saklambaç oynarken birbirlerini seven iki çocukluk aşkının hikayesi anlatılıyor” şeklinde konuştu.

Sanatçının kendinden çok eserleriyle ön plana çıkması gerektiğinin de altını çizen Eflatun, “Böylesine samimi mecralarda ancak bir kişinin sanatının iyi olup olmadığını anlayabilirsiniz. Artık bu tarz ortamlar çok azaldı. Bu nedenle buraya gelmek ve burada bulunmak benim için çok kıymetli” şeklinde konuştu.