Beyazkent Hanımlar Spor ve Kültür Merkezi önünde düzenlenen törene Karaman Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan, Eşi Şerife Çalışkan, belediye meclis üyeleri, daire müdürleri eğitmen hocalar ve kursiyerler katıldı.

Açılış öncesinde konuşma yapan Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan; “ Biz belediye seçimleri öncesinde şöyle bir söz vermiştik. Toplumun her kesiminin bu şehrin yönetimine dahil olması, bu şehrin gelişmesi için, bu şehri en iyi noktalara gelmesi için  birlik ve beraberlik içerisinde hareket edeceğimizin sözünü vermiştik. Bu noktada kadınlarımızın, gençlerimizin ve çocuklarımızın ülkemizin geleceği için çok önemli olduğunu düşünüyorum. Bundan dolayı kadınlarımızın ve gençlerimizin en iyi hizmeti alması için belediye olarak ne gerekiyorsa yapma gayreti içerisindeyiz.

Bu bağlamda Karaman Belediyesi tarihinde ilk kez Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü'nü kurduk. Bu uygulamamız ile kadınlarında şehrin yönetiminde söz sahibi oldukları noktasında toplumun bir çok kesimine önemli bir mesaj verdik. Çünkü bizim varoluşumuzun, buralarda bulunmamızın en temel öğesinin kadınlar olduğunu düşünüyorum. Kadınların, söz sahibi oldukları, kendi emeklerini rahatlıkla sergileyebildikleri, kendi ayakları üzerinde durabildikleri şehirlerin gelişmesi çok daha hızlı ve dinamik olur. Kadınlarımıza yönelik hizmetlerimizi şehrin geneline yayacağız. Sizlerin yaşam kalitelerini yükseltecek hizmetleri hep birlikte yine sizlere sunacağız.

Bugün burada Beyazkent Hanımlar Spor ve Kültür Merkezi kursiyerlerinin el emeği göz nuru eserlerinin sergisini açıyoruz. Bu eserlerin ortaya çıkmasında emek veren tüm hocalarımıza ve kursiyerlerimize teşekkür ediyorum. Hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum" dedi.

 Beyazkent Hanımlar Spor ve Kültür Merkezi'nde açılan "Ev Tekstili Ve Makine Nakışı Sergisi" üç gün süre ile vatandaşların ziyaretine açık kalacak.