13 Haziran 2012 Çarşamba günü saat 10.00'da Halk Eğitim Merkezinde gerçekleştirilen el sanatları sergisinin açılışına Karaman Valisi Süleyman Kahraman, eşi Muhsine  Kahraman, KMÜ Rektörü Prof. Dr. Sabri Gökmen, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Kasım Aydoğdu, daire müdürleri eğitimciler, Halk Eğitim Merkezi Yöneticileri, kursiyerler ve vatandaşlar katıldı.

Merkez Halk Eğim Merkezi Müdür Yardımcısı Bahattin Sezer konuşmasında Karaman Merkez Halk Eğitim Merkezi olarak bu  yıl toplam  76 ayrı branşta 331 adet  kurs açıldığını belirterek kurslarda bugüne kadar 6242 kursiyere eğitim verildiğini dile getirdi. Haziran ayının başında Rize İlinde gerçekleştirilen Bölgesel Halk Eğitimi etkinliklerine, Halk Eğitim Merkezi Başkanı ve İl Milli Eğitim Şube Müdürü Abdulkerim  Çömçe başkanlığında bir ekibin katıldığını söyleyen Sezer: “Burada hem ilimizin geleneksel el sanatlarını hem de İlimizin sanayi ürünlerini tanıtma fırsatı bulduk. Bugün burada  açmış olduğumuz bu el sanatları  sergisi de, bu kursiyerlerimizin emeklerinin  neticelerinden biridir.  Bu  kurslarımızda emeği geçen  tüm usta öğreticiler ve öğrencilerimize teşekkür ediyorum.” dedi.
ksoy ise konuşmasında; “ İl Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı 353 Kurum olduğunu bunlardan birinin de  Halk Eğitim Merkezi olduğunu belirterek; “Biz  örgün eğitim ile ulaşamadığımız vatandaşlarımıza Halk Eğitim Merkezimiz aracılığıyla ulaşarak; yaşlı demeden, genç demeden onların el becerilerin geliştirip, onları hayatta daha mutlu daha verimli hale gelmesini tesis etmeyi hedefledik.  

Halk Eğitim Müdürlüğünde bugüne kadar 6000’den fazla vatandaşımıza kurs verilmiştir Bu kursiyerlerimizin çoğunluğu kadınlardan oluşmaktadır. Yabancı bir düşünürün söylediği gibi bir erkeği eğitmek bir kişiyi eğitmektir, bir kadını eğitmek ise bir aileyi eğitmektir felsefesinden hareket ederek, özellikle hanımlarımızın bu kurslara katılması, ailelerine katkı sağlaması, çocuklarına katkı sağlaması, eşine katkı sağlaması adına büyük önem taşımaktadır” dedi.  

Sergi açılış programında son olarak kürsüye gelen Vali Süleyman  Kahraman Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğünce  yapılan bu  organizasyonda bulunmaktan duyduğu  memnuniyeti dile  getirdiği konuşmasında; “ Şarkılar, şiirler, resimler olmasaydı acaba yine biz olarak yaşayabilir miydik?  Yaşamaya yaşardık; ama biz olarak değil… Çünkü her sanat dalında bizim insanımızın hikayesi ve hayata bakış açısı saklıdır. Bir mendilin nakışında bir genç  kızımızın hayalleri vardır. Bir kilimin desenlerinde ninelerimizin umutları ve sabırları saklıdır…  Bu çizgilerin, bu renklerin, bu desenlerin her biri bizi anlatır, bize dair bir şeyler dile getirir… İşte bunun içindir ki biz bu ürünlerin her birine “el emeği - göz nuru” deriz… Gerçekten de öyledir… Çünkü bugün açtığımız sergideki her eser elin emeğini, gözün nurunu barındırıyor…  

Halk Eğitim Müdürlüğünün çalışmaları ile bu çizgilerin, bu nakışların yarınlara taşınması anlamında çok büyük önem taşıdığını dile getiren Vali  Kahraman: “ Bu değerleri bir emanet kabul etmemiz gerekiyor. Bugün fabrikalara, yatırımlara önem verdiğimiz gibi kültürel değerlerimize, sanat ürünlerimize de değer vermemiz gerekiyor. Aksi halde çocuklarımızın, torunlarımızın gönül dünyasında eksikler olacaktır. Bu ürünler öyle çok büyük maddî getiriler ifade etmiyor… Unutmayalım ki bu ürünler öncelikle bir samimiyet ve fedakârlık gerektiriyor. Annelerimizi bir düşünelim. Bir yandan evinin işini yapıyor, bir yandan çocuğunu büyütüyor; ama onca işin arasında bu sanat ürünlerine de yer veriyor… Günlerce  belki aylarca bir nakışı işliyor… Eğer bu samimiyeti ve fedakârlığı gelecek nesillere de aktarabilirsek, geçmişte olduğu gibi gelecekte de biz olarak var olabiliriz.” dedi.

El Sanatları sergisinin açılmasında ve bu ürünlerin sergilenmesinde emeği geçenlere teşekkür eden Vali KAHRAMAN, eserleri sergilenen kursiyerlerimizi tebrik ediyorum.  Bu serginin gönül dünyamızda yeni kapılar aralamasını temenni ediyor, hepinizi saygı ve sevgi ile selamlarken, sergimizin hayırlı uğurlu olmasını diliyorum ” dedi.

Konuşmaların ardından Vali Süleyman  Kahraman, eşleri Muhsine Kahraman ve protokol üyeleri tarafından hayırlı olması temennileriyle serginin açılışı gerçekleştirildi. Açılışın ardından sergiyi gezerek incelemelerde bulunan Vali Kahraman, sergilenen ürünler hakkında kursiyerler ve yetkililerden bilgi aldı. 

Halk Eğitim Merkezindeki el sanatları ve yağlı boya resim sergisi 15 Haziran 2012 Cuma gününe kadar açık olacağı bildirildi